15217738Med 2,5 millioner innbyggere (inkl. forsteder) er Manchester Englands tredje største by, bare overgått av London og Birmingham. I tidligere tider var den beryktet som en grå og nitrist industriby, men det bildet har endret seg fullstendig. I dag fremstår Manchester som en moderne og høyst levende engelsk storby.

Til og fra Manchester

Jernbane
Fly
Lokal transport
Landsdekkene busstransport

Jernbanestasjonen Piccadilly ligger en kort spasertur øst for Piccadilly Gardens. Piccadilly har direkte avganger til London Euston (ca. 2 timer 40 minutter) én gang i timen, i tillegg til jevnlige avganger til en hel rekke byer i Storbritannia. Liverpool og Leeds ligger f.eks. bare en knapp times togtur unna.

For planlegging av togreise kan du følge denne linken til National Rail Enquiries.

Du kan også ringe National Rail Enquiries på tlf. +44 161 8457 48 49 50 eller (dersom du allerede befinner deg i Storbritannia) 08457 48 49 50

Manchester International Airport (+44 161 489 3000) har daglige forbindelser til og fra de fleste storbyer i Europa. Toget fra flyplassen tar ca. 15-20 minutter til Manchester Piccadilly, og koster i underkant av £5. Eventuelt kan du ta taxi til sentrum – eller til Old Trafford; begge deler koster omkring £20-25.

 

Mange flyr enten til London eller Liverpool dersom de ikke velger å fly til Manchester. Fra London tar tog ca 2,5 timer, mens det fra Liverpool tar ca 1 time. Det er da ikke medregnet tid fra flyplass til togstasjon i henholdsvis London eller Liverpool.

For buss-, trikk- og togtransport innen Greater Manchester kan du gå inn på nettstedet til de lokale kollektivtrafikkselskapene,GMPTE. Der finner du kart, billettpriser og annet som forenkler planlegging av reisen.

Skal du for eksempel til Old Trafford, er Manchesters glimrende trikkesystem, Metrolink, den raskeste måten å ta seg frem og tilbake.
Fra Manchester sentrum kan du for eksempel ta trikken som er merket «Altrincham» fra Mosley Street til Old Trafford stasjon. Derfra er det ca. 800-900 meter å spasere til stadion.

Alternativt kan du ta trikken som er merket «Eccles». Du kan da gå av på Exchange Quay. Omtrent samme avstand til stadion som fra Old Trafford stasjon.

Billetter må kjøpes fra automat før ombordstigning. Vær oppmerksom på at enkeltbilletter er uforholdsmessig dyre i forhold til tur/returbilletter.

National Express har bussforbindelser til og fra de fleste større byene i England. I Manchester opererer selskapet fra busstasjonen i Chorlton Street.

Selv om det kanskje ikke er like komfortabelt, kan det ofte lønne seg å velge buss framfor tog, som kan være dyrt hvis du ikke har bestilt god tid i forkant av reisen.

For informasjon om avganger og priser – ring National Express på tlf. +44 161 9008 08080, evt. 08705 80 80 80 (innen Storbritannia).

 

Skulle du bli sulten eller tørst mens du vandrer rundt i Manchester, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelp finnes på de fleste gatehjørner. Old Wellington og Oyster Bar, to gamle puber/spisesteder i New Cathedral St.

Puber og barer

Pubkulturen er naturligvis utbredt i Manchester. Du trenger ikke å bevege deg så veldig mange meterne fra du forlater én pub til du ramler inn døren (helst ikke bokstavelig talt) på en annen. Her finnes gamle, brune puber, hvor man uforstyrret kan slå av en prat med hvem som helst, men også mer hippe og moderne, hvor selv drinkene drukner i lydnivået.

Klikk på Puber og barer i Manchester , så finner du helt sikkert et sted å tilbringe kvelden.

Spisesteder

Er du sulten, men klarer ikke å bestemme deg for hva du har lyst på? Spiste du italiensk igår, kan det kanskje passe med noe indisk i dag? Eller spansk, kanskje? Kinesisk? Ok, hva med armensk da….? Skulle du ikke finne noe som passer i denne oversikten, vel, da er du kanskje ikke så veldig sulten allikevel…(!?)

Klikk på Restauranter i Manchester så finner du en katalogisert oversikt over byens serveringssteder.

NB: Er du på tur i Manchester i en helg og ønsker å spise godt, bør du definitivt bestille bord på forhånd – spesielt lørdag, men også fredag, kan være svært travel i sentrum.

 


Tilbake til forsiden