Til Manchester neste sesong? Dette må du vite!

Flere nyheter rundt Supporterklubbens Turer & Billetter for sesongen 2019/20

Terminlisten offentliggjøres torsdag 13. juni, og allerede samme dag starter Supporterklubben sitt salg av Turer & Billetter til Manchester og Old Trafford.

Supporterklubben har rett over 500 faste seter på Old Trafford til hver eneste hjemmekamp. I tillegg har vi tilgang på opptil 40 ekstra billetter på en kvote forbeholdt Supporterklubber. Plasseringen av disse 40 billettene varierer fra kamp til kamp. Turansvarlig Jørgen Rangnes kan fortelle at Supporterklubben vil legge om måten å tilby kampbilletter på Old Trafford.

– Vi legger opp til at det skal bli enda mer fleksibelt for medlemmet. Tidligere har vi solgt en god del av billettene knyttet til det vi kalte Flypakker og Hotellpakker. Nå vil vi selge alle våre kampbilletter på Old Trafford for seg selv, og deretter tilby fly og hotell til våre medlemmer.

På denne måten kan de reisende selv bestemme om de ønsker å surfe på egenhånd etter hotell og fly, eller om de ønsker å gjøre det enkelt ved å bestille dette gjennom oss. Vi lover at vi skal være konkurransedyktige på pris på både fly og hotell.

– Vi håper at flest mulig vil velge å kjøpe hotell og fly gjennom oss og på den måten støtte Supporterklubbens arbeid. I tillegg er det en fordel i forhold til tilleggsproduktene våre som alle vil ha utgangspunkt fra hotellene som vi tilbyr, forklarer Rangnes.

Ulike billettkategorier

Det er ikke den eneste nyheten rundt billettsalget for neste sesong.

I tillegg vil nemlig Supporterklubben legge ut billettene sine for salg i ulike kategorier slik at man allerede ved bestilling vet sånn omtrent hvor på stadion man skal sitte under kampen.

– Vi opplever en økende interesse for å få vite hvor på stadion man kjøper billett. Derfor vil vi tilby en del av våre sesongkort med faste seter som for eksempel «Første etasje Sir Alex Ferguson Stand», «Andre etasje Stretford End», «Oppgradering til West International Suite» osv.

– Det betyr at jo tidligere man bestiller, jo lettere er det å kunne få velge område på stadion man kjøper billett.

– Selve billettfordelingen er et stort puslespill, så den største andelen billetter vil bli lagt ut for salg i kategorien «Vilkårlig plassering på Old Trafford»; akkurat slik alle våre billetter tidligere har blitt solgt, forteller Rangnes.

Turansvarlig Jørgen Rangnes melder om flere spennende endringer foran neste sesong

A og B kamper

Som før kategoriseres kampene i A og B kamper.

A-kampene er Liverpool, City, Chelsea, Tottenham og Arsenal, mens de øvrige kampene er B-kamper. Mens B-kampene legges ut for salg fra samme dato som terminlisten kommer, så vil A-kampene ha søkeperiode.

Søkeperioden vil bli oppgitt samme dag som terminlisten kommer, og det vil være en et nytt element med i trekningen av billetter til A-kamper neste sesong.

– Tidligere hadde vi vilkårlig trekning etter søkeperiode for A-kampene, men vi har etter nøye vurderinger og tilbakemeldinger kommet fram til at vi endrer litt på dette.

– Neste sesong vil søknader til A-kamper, hvor alle er medlem i Supporterklubben ved innsending av søknad, prioriteres foran søknader hvor en eller flere personer i søknaden ikke er medlem i Supporterklubben.

– Man kan i tillegg ikke forvente å få innvilget søknad til både City og Liverpool, forteller Rangnes.

Trygge billetter eller ta risiko?

Det er noen få offisielle videreselgere av billetter til Old Trafford. I tillegg opererer flere i en gråsone eller har ulovlig videresalg av billetter.

Manchester United legger stadig mer ressurser i arbeidet mot ulovlig videresalg av billetter, og både Ticket Office på Old Trafford og vi i Supporterklubben opplever stadig flere henvendelser rundt dette.

– Hver og en som kjøper billett må selv vurdere hvilken risiko og pris man er villig til å akseptere for å se kamp på Old Trafford.

– Vi i Supporterklubben er 100 % lovlige, og som en ikke-kommersiell aktør som vi er, så har jeg til gode å oppleve at noen andre kan tilby både den tryggheten, kvaliteten på billettene, innholdet på turene, og den prisen som vi kan tilby, sier Rangnes.

– Noen vil kanskje reagere på at man må være/bli medlem i både Supporterklubben og MUFC England for å kunne benytte seg av billetter fra Supporterklubben, men Rangnes vil heller påpeke tryggheten og lovligheten som ligger i dette.

– Du får billetten lastet opp på ditt personlige medlemskort i MUFC England, og alt er da gjort gjennom og i samarbeid med Manchester United. Man skal også da huske på at det er kun Manchester United selv, Thomas Cook og deres partnere, samt et fåtall offisielle videreselgere av VIP-billetter i tillegg til Supporterklubbene som er godkjente videreformidlere av kampbilletter på Old Trafford, forteller Rangnes.

Prisene går ned til neste sesong

Reisevirksomheten til Supporterklubben er nå etablert gjennom flere år, og alt er på plass i forhold til Reisegarantifond og det meste av tekniske løsninger er også ferdigutviklet. Det setter Supporterklubben i en god posisjon, og dette vil komme medlemmene til gode.

– Siden Supporterklubben sin tilnærming er å «få flest mulig rimeligst mulig til Old Trafford», så vil vi derfor senke prisene for både selve kampbilletten og hotellrommene vi tilbyr i forhold til tidligere, opplyser Turansvarlig Rangnes.

Han forteller at på en gitt kamp kan man få billett på lovlig vis og hotell i sentrum i to døgn for godt under NOK 2000 pr person om man reiser med Supporterklubben, noe som er langt under det markedet for øvrig kan tilby.

-I tillegg tilbyr vi både medlemsfordeler og tilleggsprodukter i Manchester som ingen andre matcher. Vi legger mye arbeid i å kunne tilby alternativer utover selve kampen når man er i Manchester.

Svært gode tilbakemeldinger

Supporterklubben har nå gjennom flere år jobbet med å tilpasse bestillingsprosessen, informasjonsflyten og selve innholdet på turene til Manchester. Vi opplever at tilbakemeldingene på vårt tilbud er svært gode.

– Det er vi naturligvis veldig fornøyde med uten at det skal bli en sovepute. Endringene vi nå gjør foran neste sesong håper vi faller i god smak hos våre medlemmer, så får framtiden vise hvilke tilpasninger vi gjør etter hvert. Målet vårt står uansett fast: Vi skal være best, billigst og tryggest på Manchester, avslutter turansvarlig Jørgen Rangnes