Red Army Vanse med to fellesturer denne sesongen

Som mange kjenner til så har vi mange Red Army lokalavdelinger rundt omkring i hele Skandinavia. Særlig i Norge er antallet stort, og vi har lokalavdelinger fra både små og større steder. Felles for dem alle er et lidenskapelig forhold til Manchester United, og et fast sted å møtes for å se United-kampene og dyrke fellesskapet.

Supporterklubben har som kjent over 500 billetter på Old Trafford til hver eneste kamp, og legger mer enn gjerne tilrette for at lokalavdelingene skal få mulighet til å sammen oppleve United live på Old Trafford.

Red Army Vanse har bygget om en del av en gammel låve til sin egen Red Cafe.

 

Red Army Vanse ofte på tur

Red Army Vanse, fra helt sør i Norge, er en lokalavdeling med stort engasjement. De har 52 medlemmer i ei bygd på knappe 1500 inbyggere. Lokalavdelingen har de seneste årene vært på flere turer til Manchester, og årets sesong er intet unntak. Primus motor er Sigbjørn Omland, og han forteller at de denne sesongen har to fellesturer. Den ene er allerede unnagjort da de så 1-1 kampen mellom United og Arsenal i slutten av september, mens Watford i februar er neste kamp.

– På Arsenal-turen var vi 10 stykker fra Red Army Vanse på tur. Da tok jeg med kone og datter i tillegg til syv andre medlemmer av Red Army Vanse. Til Watford er vi nærmere 20 stykk som skal over, forteller en engasjert Sigbjørn.

– Vi er veldig fornøyd med at Supporterklubben gjør det mulig for oss å få tilgang til billetter til slike fellesturer. Det gjør det mye enklere for oss, sier Sigbjørn. Han kan avsløre at han i tillegg som regel har et par-tre turer ekstra til Manchester i tillegg til fellesturene.

– Det blir for lite med to kamper i sesongen. Til nå har jeg bestilt billetter til fire kamper denne sesongen, smiler Sigbjørn som besøkte Old Trafford første gang i 1997.

– Da så jeg United mot Sheffield Wednesday, og Unietd vant 6-1 i en kamp Solskjær scoret to mål. Etter det har jeg reist jevnlig uten å ha kontroll på hvor mange ganger jeg har sett United live, forteller Sigbjørn.

Pauseaktivitet under tribunen på Leigh Sports Village hvor damelaget spiller sine hjemmekamper.

 

Første gang på damekamp

Red Army Vanse-gjengen liker å bo i området rundt Old Trafford når de er i Manchester, og har noen faste ritualer på tur.

– Vi besøker alltid Hotel Football og pubene rundt Old Trafford så fort vi kan etter ankomst til Manchester. Det føles som å komme hjem å komme til Old Trafford. På Arsenal-turen så vi også damekampen hvor United knuste Liverpool. Det var første gang vi var på damekamp, men garantert ikke siste, forteller Sigbjørn.

– Felles middag på Bem Brasil i Deansgate ble det på lørdag kveld, og fast rituale er også Bishop tidlig på kampdag og Tollgate tettere på kamp. Kort sagt går turene med til kjekt samvær, litt shopping og mange pub-besøk, sier Sigbjørn Omland fra Red Army Vanse.

Snart United-kamp og en spent lokalavdeling…..

Red Cafe også på Vanse

Red Army Vanse har laget seg sin egen Red Cafe som fast tilholdssted. Her samles de hver femte fredag til sosialt samvær, og selvfølgelig på alle kampdager. Lokalet er en del av en gammel låve som medlemmene har innredet og fikset på dugnad til slik den er i dag.

– Noen ganger viser vi gamle United-høydepunkt, mens andre ganger koser vi oss bare sammen på fredagssamlingene. Vi arrangerer også julebord med partnere. På kampdager er pølsegryta varm og baren åpen. Vi blir som en stor kameratgjeng med veldig godt samhold, skryter Sigbjørn.

– Men vi har enda plass til flere i Red Army Vanse og på vår Red Cafe. Bor du i området så ta kontakt på epost sibbaomland@yahoo.no for mer informasjon, oppfordrer primus moter i Red Army Vanse, Sigbjørn Omland.