Red Army Gøteborg har brukt korona-pausen til å lage film om alt de savner

Det er registrert 50 lokalavdelinger på Supporterklubbens nettsider, og Red Army Gøteborg er da en av seks lokalavdelinger som holder til i Sverige. De har holdt på siden tidlig på 2000-tallet litt av og på, men siden sesongen 2016/17 har Red Army Gøteborg opplevd et oppsving.

Red Army Gøteborg samlet utenfor sitt Klubbhus.

– Tidligere hadde vi fire-fem supportertreff i året med relativt få deltakere. Fra sommeren 2016 har vi hatt et fast tilholdssted på puben John Scott`s Linnè hvor vi nå har treff på hver eneste kamp som vises på TV. For hver sesong har vi blitt flere og flere, og nå pleier vi å være fra 60 til 100 stk der på hver kamp. Vi kaller puben for vårt Klubbhus. I tillegg til selve kampen arrangerer vi quiz og utlodninger av United-premier som signerte drakter, reise til Manchester og andre ting, forteller leder Mats Hörnlund entusiastisk. Sammen med David Blomgren styrer han nå Red Army Gøteborg. 

– På reiser til Manchester forsøker vi alltid å skaffe kule premier til våre treff hjemme i Gøteborg, sier leder i Red Army Gøteborg, Mats Hörnlund. Her er det ex-United Lee Martin og Ben Thornley i mørke dressjakker som signerer drakter.

Stor interesse for reiser

Avdelingen fra Gøteborg mobiliserer også sterkt ved fellesreiser. Våren 2019 arrangerte Supporterklubben lokalavdelingsreise til oppgjøret mot Watford, og Red Army Gøteborg var en av avdelingene som var best representert.

– Det var en fantastisk tur. Samholdet ble styrket, og vi hadde planlagt ny felles tur til oppgjøret mot Southampton nå i april. Koronaen satte en stopper for den, men interessen var vi veldig godt fornøyd med, og vi satser på å sette opp ny tur så fort forholdene tillater det, forteller Mats.

Red Army Gøteborg har i pausen arrangert litt ulike aktiviteter for sine medlemmer for å holde gang i fellesskapet. Det har blitt litt minigolf for eksempel, men de har også fått oppmerksomhet utover egen by på grunn av en video.

Leder i Red Army Gøteborg, Mats Hörnlund på Bierkeller i Manchester i forbindelse med lokalavdelingsreisen våren 2019.

Kontaktet av speaker på Old Trafford

– Alan Keegan – The voice of Old Trafford, har i pausen nå hatt en egen ukentlig Facebook-live sending med ulike tema og gjester. Han kontaktet Manchester-fødte Red Army Gøteborg-medlem Christopher Case og spurte om vi kunne fortelle om hvordan vi håndterer korona-tiden uten fotball. Da tenkte vi: la oss lage en film om hvor mye vi savner United, treffene våre og samtidig sende en hilsen til alle United-fans der ute, forklarer Mats.

Ideen ble raskt spikret, og et team bestående av Pontus Lundgren (hovedrolle), Tommy Valkonen (klipping og musikk) i tillegg til videofotograf Mats med sin mobiltelefon brukte noen timer på å lage videoen.

– Vi er kjempefornøyde, og har fått mye positiv feedback på den. Pr nå er den sett rett under 1000 ganger på vår egen Facebook-side i tillegg til å ha blitt vist på Alan Keegan sin Facebook-live sending, forteller Mats fornøyd.

Nå starter som kjent Premier League opp igjen onsdag 17. juni, og United spiller som sin første kamp etter pausen borte mot Tottenham fredag 19. juni.

– Endelig er ventetiden over, og vi gleder oss stort til førstkommende fredag og kampen borte mot Tottenham. Vi må imidlertid ennå vente med å samles på vår stampub på grunn av korona-restriksjonene, så det blir å se kampen hjemme, avslutter Mats Hörnlund. 

Her kan du se videoen Red Army Gøteborg har laget i korona-pausen: