England endrer på innreiseregler!

Oppdatert: 18. september

 • oppdatering 18. september: informasjon om nye innreiseregler fra begynnelsen av oktober
 • oppdatering 17. september: presisering ang bestilling av dag 2-test
 • oppdatering 13. september: signaler fra engelske myndigheter ang lettelser for innreise og deltakelse på arrangement
 • oppdatering 8. september: endring pris test partner Manchester + oppdatert informasjon ordning etter 1. oktober
 • oppdatering 2. september: Høie om kryssvaksinering
 • oppdatering 1. september: presisering test før avreise; 3 dager før avreise og ikke 72 timer.
 • oppdatering 31. august: liste over gratis tilbydere i Norge av test før avreise. 
 • oppdatering 27. august: Danmark også grønt sett fra England sin side.

Å ha kontroll på hvilke regler man må forholde seg til når man skal planlegge/reise til England på fotballtur kan være utfordrende.

Vi har etter beste evne forsøkt å samle det mest sentrale her, og  vil da oppdatere denne siden i takt med endringer som kommer. I toppen av saken ser du når siste endring er gjort.

OPPDATERING 18. SEPTEMBER: regjeringen varsler endringer for innreise til England

Engelske myndigheter har nå kommet med en offisiell uttalelse rundt lettelser i innreisekravene. Følgende nye regler trer i kraft i oktober:

 • Fra mandag 4. oktober:
  • England vil kun opererer med en kortere rød liste av land som har sine innreiseregler, mens da resten av verden vil få lettelser i innreisekravene. Det betyr at grønn og amber/gul liste vil forsvinne.
  • Reisende fra ikke-røde land vil fra samme dag ikke trenge negativ test før avreise.
 • Fra slutten av oktober (dato ikke klar) blir det endringer for full-vaksinerte mht dag 2-testen:
  • Dag 2-testen, som i dag er en PCR-test og forholdsvis dyr, vil du fra slutten av oktober kunne erstatte med en langt rimeligere hurtigtest. Vi vil komme tilbake til hva vår samarbeidspartner kan tilby her. Skulle du teste positivt på denne hurtigtesten må du ta en bekreftende PCR test uten ekstra kostnad.
 • Regelen fra 1. oktober mht inngang på arrangement:
  • Engelske myndigheter vurderer å skrote kravet om framvisning av vaksinepass/negativ test tatt mindre enn 48 timer før arrangementsstart. Samtidig er det kommet uttalelser om at Premier League i så fall likevel vil opprettholde dette kravet for inngang på stadion.

Men fram til disse datoene gjelder da ennå følgende:

Reisen inn til England

flyplass1

Karantene eller ikke for innreise til England

Om du må ha karantene ved innreise til England eller ikke avhenger av to ting:

1. Hvilken farge land(ene) du har vært i de 10 dagene forut for innreise til England har, sett fra engelsk side.

Listen over dette finner du her.

Reiser du fra et grønt land (Norge og Danmark pr nå) er det ingen innreisekarantene i England uansett, mens om du reiser fra/via gult/amber land (Sverige pr nå) er du avhengig av å være fullvaksinert for å unngå karantene.

Men merk: Hvis du mellomlander et sted på vei til England så er det reglene i landet du mellomlander i som gjelder. Dette gjelder selv om du bare er innom flyplassen på denne mellomlandingen, les mer her.

Hva med barna? Som du ser via lenken her så vil barn fra EU-land og Norge ikke ha karantene i England om de kommer fra/via et grønt eller gult/amber land. På linken kan du lese mer om ulike aldersgrenser mht hvilke forholdsregler barn må ta.

2. Din egen vaksinestatus.

Merk at England har sine egne regler mht hva som anses som fullvaksinert.

I England regnes du nå som fullvaksinert hvis du har tatt den andre dosen med coronavaksine for minst 14 dager siden. Det vil si at dag 15 kan være ankomstdag i England.

Men viktig: I Norge er det mange som har for eksempel en dose Moderna og en dose Pfizer (kryssvaksinert). Du regnes ikke fullvaksinert i England om du har to doser fra to ulike vaksine-leverandører.   Du regnes heller ikke som fullvaksinert om du har tatt én vaksinedose og har hatt koronaviruset.

Samtidig så har England anerkjent EU og Norges vaksineprogram og vi jobber nå med å få verifisert om Norges definisjon av fullvaksinert da også er godkjent i England. Så fort vi vet mer om dette oppdateres dette punktet. Foreløpig viser vi til til denne saken fra TV2-nyhetene i slutten av august og Høie sine uttalelser 1. september som forklarer mer rundt dette, samt denne saken hvor daglig leder i Supporterklubben reiste til England med kryssvaksinering.

Dette betyr:

 • Reiser du fra Norge nå uten mellomlanding til England slipper du innreisekarantene i England uansett hvilken vaksinestatus du har.
 • Reiser du fra Norge nå med mellomlanding i et gult land må du være fullvaksinert etter engelsk definisjon for å slippe innreisekarantene i England på papiret, men sakene over forteller at også kryssvaksinering går uten at vi kan garantere noe.

Regler som gjelder alle – uansett – hvis dere nå skal til England

Skjermbilde 2021-08-17 kl. 11.02.09
DAG 2-TEST: Kan bestilles og gjennomføres på det ene av Supporterklubbens hoteller i Manchester sentrum.

Vi forutsetter på de neste punktene at det ikke bestilles fotballtur til England om det skulle medføre innreisekarantene i England.

Her er forholdsreglene du må følge før du reiser til England på en tur som ikke medfører innreisekarantene:

 • ALLE MÅ kunne framvise en negativ coronatest tatt maksimalt 3 dager før reisen til England tar til. Det vil si at om du drar til England på fredag, så kan du ta testen når som helst tirsdag, onsdag, torsdag før avreise eller fredag (selve avreisedagen), men testresultatet må da være klart før boarding. Denne testen må tilfredsstille kravene som du finner her.
 • ALLE MÅ også bestille og betale for en coronatest som skal tas i England i løpet av de første to dagene av oppholdet i England. Dette kalles en «Dag 2-test».
    • Supporterklubben har avtale med leverandør som holder til på vårt hotell Holiday Inn Express Men Arena midt i sentrum (Of Goadsby St, Swan St; se kart under da det er flere Holiday Inn Express i sentrum). Her er det redusert pris på £75 per test, og svar forventes da klart innen kl 18 dagen etter. Test kan bestilles her. NB: Det er viktig at du bestiller day 2-test og ikke Fit to fly-test med tanke på innreise. Det er også viktig at når det er flere i reisefølget så må du bestille en og en og da med individuelle/forskjellige e-postadresser. Når du bestiller day 2-testen får du to mailer; en bekreftelsesmail og en mail hvor du må fylle inn reiseinformasjon. På slutten av den registreringen får du en grønn melding med referansenummer for testen din som du må notere deg. Det skal nemlig med på innreiseskjemaet som må fylles ut for å komme inn i England. Hvis du skulle ha lukket dette skjemaet så må du klikke på linken i mailen igjen for å få fram referansenummeret igjen.

  Her ser du teststedet:

  • Dag 2-test må tas senest på dag 2 etter ankomst England. Ankomstdag er dag 0.
  • For å understreke: Du må bestille og betale Dag 2-testen, selv om du skal til England og hjem igjen i løpet av de to første dagene.
 • ALLE MÅ fylle inn passenger locator form tidligst 48 timer før ankomst England. Du gjør det på denne linken, og da må du ha referansenummeret ditt fra bestillingen av dag 2-test klart.
 • ALLE BARN OG UVAKSINERTE MÅ ha tatt en såkalt fit to fly-test for å komme med på flyet hjem igjen til Norge. Denne må da selvsagt tas i England.
  • Fit to fly-testen må tas maksimalt 24 timer før hjemreise til Norge, og den må ha resultatet klart før du sjekker inn på flyet.
  • Merk at Dag 2-testen OGSÅ kan brukes som fit to fly-test hvis du får det til å passe med tidene. Da må du huske å bestille dag 2-testen til et tidspunkt som gjør at den kan brukes også til dette formålet. Pr nå gjelder kravet om fit to fly-test barn og uvaksinerte som skal hjem til Norge, mens reisende til Sverige og Danmark bes sjekke dette opp selv.
  • Et mulig problem her: Svaret på dag 2-testen ventet innen kl 18 dagen etter testen, men i teorien kan du altså da først få svar når du skal boarde på flyplassen – og da vil du ikke nødvendigvis ha papirene riktig utfylt til du skal sjekke inn.

Når du er i England må du gjøre følgende:

 • Gjennomføre dag 2-testen (og eventuelt fit to fly-testen) i henhold til bestillingen du gjorde før du reiste. Du får svar på mail innen kl 18 dagen etter for day 2-testen.
 • Dersom du reiser fra England før tidspunktet du har gjennomført dag 2-testen eller får svar på den testen så er det ingen som følger dette opp, men du må likevel ha bestilt og betalt testen for å kunne fylle inn passenger locator form.

Merk at 1. oktober er en viktig dato i England:

I England er 1. oktober satt som en dato for endring mht å delta på store arrangement, for eksempel for å se United på Old Trafford.

Her er oppdatert informasjon om reglene gjeldende fra og med 1. oktober. Fra den datoen må alle over 18 år framvise dokumentasjon på at man er fullvaksinert, og da er status som fullvaksinert i eget land godkjent. Dersom man ikke er fullvaksinert må man kunne framvise dokumentasjon på en negativ PCR-test eller hurtigtest som ikke er mer enn 48 timer gammel i forhold til kampstart. Her kan da dag 2-test brukes gitt at du har fått svaret i tide til kampen. Barn under 18 år trenger ikke vise verken vaksinestatus eller negativ test for inngang.  Her finner du mer info fra United ang dette, og her er Q&A fra dem.

NB: kampene før 1. oktober vil United bruke til å teste dette systemet, og alle vil slippe inn så sant man ikke framviser positiv koronatest ved sjekk; se Q&A ang dette.

Retur til eget hjemland

Hvilke forholdsregler du må følge før og etter avreise fra England avhenger av hvilken fargestatus England har overfor ditt hjemland, og din egen vaksinestatus. Dette kan være like avgjørende for gjennomføring av en tur som innreisereglene til England.

Vær også klar over at flyselskapet du reiser med kan ha egne krav som går utover kravene hjemlandet ditt har. Det kan for eksempel være krav om fit to fly test.

Dere som skal tilbake til Norge

Her finner du oppdatert informasjon vedrørende dette for Norge.

England er jo i skrivende stund mørkerødt pga høyt smittetrykk, men med dokumentasjon på at du er fullvaksinert (grønt coronapass) slipper du både tester, registrering av innreise og karantene når du kommer tilbake til Norge.

Barn under 18 år som ikke er fullvaksinert MÅ så lenge England ikke er grønt imidlertid fylle ut innreiseskjema senest 72 timer før innreise, de må ha negativ test tatt innen 24 timer før innreise til Norge (den nevnte fit to fly-testen, kan bestilles hos vår partner), de må teste seg på grensen i Norge, og de må i reisekarantene som de tidligst kan teste seg ut av på dag 3 etter at de har returnert til Norge. Denne testen må da være en PCR-test. Skulle England bli grønt så holder det med innreiseregistrering og test på grensen ved ankomst.

Dere som skal tilbake til Sverige og Danmark

Ved hjemreise til Sverige fra England; se her.

Dersom du har spørsmål ang innreise til Sverige kan du kontakte Anna Ohlsson i den svenske avdelingen av Supporterklubben på anna.ohlsson@muss.se.

Ved hjemreise til Danmark fra England; se her

Dersom du har spørsmål ang innreise til Danmark kan du kontakte Anton Hagelund i den danske avdelingen av Supporterklubben på anton@manutd.dk.

Har du lyst å bli med Supporterklubben til Manchester?  Du kan bestille her.

2021-22_travel_everton_sak_1200x650