Del 4: Kjøpe kampbillett trygt eller ta risiko?

Terminlisten kommer 13. juni, og Supporterklubben vil i dagene fram mot dette fortelle om endringer i turtilbudet og nyttig informasjon for våre medlemmer.

Her er tidligere saker:

Del 1: Alle billettene selges som Kun kampbillett – men vi tilbyr fremdeles hotell og fly

Del 2: A-kamper og B-kamper – søkeperiode og rett på kjøp – søkekriterier

Del 3: Ulike billettkategorier til ulike priser

Denne gangen vil vi informere litt om tilgangen på kampbilletter på Old Trafford.

Få godkjente tilbydere av billetter

Det finnes utallige tilbydere av kampbilletter til Old Trafford. Både kommersielle med egne nettsider/Facebook-sider og private på ulike Facebook-grupper og på finn.no. Men det er et fåtall som er offisielt godkjent av Manchester United til å videreformidle kampbilletter på Old Trafford:

  • Thomas Cook har sponsoravtale med Manchester United, og underleverandører av selskapet kan da lovlig formidle kampbilletter sammen med hotell; såkalt Ticket and Hotel Breaks. Også samarbeidspartnere med Thomas Cook kan lovlig formidle disse pakkene. Her i Norge er Ving og Indre Østfold Reisebyrå eksempler på slike samarbeidspartnere av Thomas Cook. Billettene er stort sett da på øverste del av kortsiden East Stand.
  • Noen få selskap har status som offisiell reseller av Matchday VIP og Seasonal Executive-billetter på Old Trafford. Disse kan da igjen ha avtaler med egne samarbeidspartnere. Sjekk gjerne om de du vurderer å kjøpe fra har en godkjent status.
  • Supporterklubbene kan videreselge sine sesongkort (ordinære billetter) så fremt bruker av billettene er medlem både i Supporterklubben og i MUFC England. Disse billettene lastes da opp på den enkeltes MUFC England medlemskort. Vi har da vel 500 slike billetter.
  • Klubben selv selger et gitt antall billetter til medlemmer av MUFC England til B-kampene. Til de fem A-kampene må du søke til klubben, som deretter foretar en loddtrekning om hvem som får kjøpe billett. Dette skjer da via www.manutd.com. Her selger de også selv Matchday VIP-billetter. Totalt sett er dette det rimeligste alternativet om du er på billettjakt, men tilgangen kan altså være vanskelig.

Så totalt sett er det da få tilbydere som Manchester United har godkjent som videreformidlere av kampbilletter på Old Trafford i forhold til alle de som faktisk tilbyr billetter. United er selv veldig opptatt av å bekjempe svartebørs-markedet, og har satt i gang en rekke tiltak for å komme dette til livs.

Ulike billett-typer

Blant ca 75500 billetter på Old Trafford er det flere ulike billett-typer. Hovedsakelig er det private sesongkort, billett lastet opp på individuelt MUFC England medlemskort, papirbillett eller en form for VIP-billett som er i omløp.

  • Private sesongkort er ikke lov å selge videre. Disse kan kun lånes gratis ut til Friends & Family.
  • Billett lastet opp på individuelt MUFC England medlemskort kan kun lovlig brukes av den personen som har fått billetten lastes opp på sitt private MUFC England medlemskort. Videresalg er ikke lov, men i forkant av kamp kan billetten overdras til annet MUFC England medlem.
  • Papirbillett har i de fleste tilfeller et navn og MUFC England medlemsnummer printet på billetten. I disse tilfellene er billetten å betrakte på lik linje med billett opplastet på MUFC England medlemskort når det gjelder videresalg.
  • Matchday VIP-billett kan selges videre til hvilken som helst pris, men sjekk da at de du kjøper fra er en offisiell reselger eller en av deres partnere.

Hvilken risiko tar man ved å kjøpe av private eller ikke-godkjente resellere?

Hver enkelt må selv vurdere risikoen man er villig til å ta og prisen man er villig til å gi ved å kjøpe kampbillett fra andre enn godkjente formidlere av kampbilletter til Old Trafford. Merk at det er mange aktører der ute som er svært kommersielt rettet; også ved formidling av private sesongkort.

For hver sesong som går får Supporterklubben flere og flere henvendelser fra personer som har blitt lurt eller ikke fått billetten de har blitt forespeilet. Vi opplever også i samtaler med United at de har stadig sterkere fokus på ulovlig billettsalg. Dette gjør naturlig nok at antall saker øker for hvert år inntil de får bukt med det de oppfatter som et stort problem.

Som verdens største offisielle Supporterklubb av Manchester United anbefaler vi naturlig nok våre medlemmer å kun bruke godkjente leverandører av kampbilletter til Old Trafford.

Del 5 om Turer & Billetter 2019/20

Følg med de neste dagene for neste sak rundt Turer & Billetter 2019/2020; da kommer del 5: Forny/kjøp medlemskap MUFC England før 10. juni


Sjekk også ut disse videoene om Turer & Billetter for sesongen 2019/20

Video 1: Terminlisten kommer 13. Juni, og nå kan du velge område på stadion om du kjøper kampbillett gjennom Supporterklubben. Sjekk ut videoen!

 

Video 2: Husk at du må være/bli medlem i både Supporterklubben og MUFC England for å kunne benytte Supporterklubbens billetter på Old Trafford. Sjekk info i videoen under!

 

Video 3: Fantastiske tilbakemeldinger på våre turer; sjekk ut video!