– Vi har landets beste spiller

Men Liverpool.no-redaktør Torbjørn Flatin frykter Wayne Rooney og Robin van Persie.

Publisert Sist oppdatert

Søndag er det storkamp igjen, og det klargjøres for sesongens første United-Liverpool-kamp, på Old Trafford, og United.no har i den forbindelse tatt kontakt med redaktør i Liverpool.no, Torbjørn Flatin, for å høre hans refleksjoner foran rivaloppgjøret.

Kalenderen viser desember og Liverpool ligger på 9. plass i Premier League og røk nylig ut av gruppespillet i Champions League. Ikke helt slik dere håpet å følge opp fjorårssesongen, kanskje? Hvorfor har ikke Brendan Rodgers fått det til med dette Liverpool-laget i år?

Nei, etter en brukbar start har det blitt en skuffende første halvdel av sesongen. Skaden til Daniel Sturridge har betydd mye, men først og fremst dreier det seg om at Liverpool mistet ligaens beste spiller i Luis Suarez og at de spillerne som ble handlet inn i sommer ikke har slått til.

Det er vel kanskje ikke det du bryr deg mest om, men hva tenker du om Louis van Gaals første halvår i United? Er han en større trussel enn det David Moyes var?

Det er han nok, men i ærlighetens navn skulle det også bare mangle. Moyes var historisk svak som leder av et regjerende mester, mens van Gaal i tillegg har fått langt større midler til å handle nye spillere for.

louis van gaal

Mario Balotelli inn for Luis Suarez. Hva tenker Liverpool-fansen om den kontroversielle italieneren så langt?

Balotelli har spilt en kamp sammen med Daniel Sturridge, borte mot Tottenham hvor Liverpool vant 3-0 og Mario gjorde sin så langt beste kamp i helrødt. Det er neppe tilfeldig. Som ensom spiss har han vært en fiasko, men jeg tror det fortsatt er dem som er villig til å gi ham en sjanse med en passende partner på topp.

Martin Ødegaard har vært på Liverpool-trening. Hvor stort er håpet om at 15-åringen velger favorittklubben sin?

Hvis Martin velger Premier League blir jeg skuffet om det ikke er Anfield han går til, men jeg ser argumentet til de som mener at han passer best til å spille på kontinentet.

Uavgjortkampen mot Basel var kanskje ikke den beste oppladingen, men hvordan er stemningen på Merseyside før rivaloppgjøret?

For å dra fram en floskel som gjerne blir brukt i forbindelse med Manchester U v Liverpool, dette er en kamp som lever sitt eget liv. Liverpool er i dårlig form, nye kjøp fungerer ikke, manageren sliter med å finne sitt beste mannskap og sin beste formasjon, men disse oppgjørene handler i minst like stor grad om lidenskap, beholde roen, og ikke gjøre skjebnesvangre feil.

KRIG: Disse kampene lever sitt eget liv.
KRIG: Disse kampene lever sitt eget liv.

I fjor vant dere begge ligakampene, mens United gikk seirende ut i ligacupen. Hvordan vurderer du Liverpools sjanser nå? Hva må til for å slå Louis van Gaals United?

Liverpool må gjøre det til en tett og sjansefattig kamp, og ta vare på de få mulighetene som vil by seg. Det må også være lov å håpe på at United har brukt om noe av flaksen i et par av de siste kampene mot Arsenal og Southampton.

Har du selv noen historier fra rivaloppgjøret mellom Liverpool og United som er verdt å fortelle?

Jeg var på finalen i ligacupen i 1983, på Wembley. Ved siden av meg satt to kompiser, og hvor uvanlig nok en holdt med Liverpool og en med Manchester United. De hadde inntatt rikelig med flytende føde og etter at Norman Whiteside ga United en tidlig 1-0 ledelse sovnet karen med sympatier i den retning. Da han våknet i ekstraomgangene et par timer var det et ubetalelig syn da han umiddelbart myste mot resultat-tavla og så at Liverpool hadde snudd det!

Hvem har vært best i Liverpool så langt denne sesongen?

Raheem Sterling er lagets desiderte største trussel om dagen og personlig mener jeg han er Englands beste fotballspiller.

Hvilken United-spiller frykter du kan gjøre søndagen sur for din del?

Det er liten tvil om at United pr. nå er bedre i hver ende av banen. De Gea er bedre enn Mignolet og Rooney og van Persie en større angrepstrussel enn hva Liverpool kan by på. Som nevnt, det vil være avgjørende for Liverpool å greie å holde de to sistnevnte i sjakk.

Adam Lallana og Mario Balotelli skal være klare etter skader. Hvilke elleve tror du Rodgers sender utpå mot United?

Mignolet; Johnson, Skrtel, Lovren, Moreno; Lucas; Lallana, Gerrard, Allen, Henderson; Sterling

DUOEN: V. Persie og Rooney.
DUOEN: V. Persie og Rooney.
Powered by Labrador CMS