– Vi har større angrepskraft nå

Les hva ansvarlig redaktør i Liverpools Supporterklubb tenker før lørdagens kamp.

Publisert Sist oppdatert

United.no har tatt en prat med Torbjørn Flatin, ansvarlig redaktør i Liverpools Supporterklubb, før lørdagens kamp. Her er hans tanker før oppgjøret.

Hvordan går det lørdag?

– Magefølelsen sier 1-1, det er lenge siden det er blitt uavgjort i tilsvarende oppgjør og det er et resultat begge lag kan leve med.

Hvem handlet best i sommer?

(Liverpool: Milner, Benteke, Clyne, Ings, Firmino og Joe Gomez inn. United: Darmian, Schneiderlin, Schweinsteiger, Romero, Memphis og Martial.)

– Liverpool har fått mest for penga, men brukt atskillig mindre enn United, så hvem som har handlet best blir et tolkningsspørsmål.

Thailand v Liverpool - International Friendly
Rodgers – bør kjempe om topp-4 for at fansen skal være fornøyde.

Hva forventer du (fansen) av Liverpool denne sesongen?

– At vi skal være med å kjempe om topp fire i Premier League.

Bra nok start. Så 0-3 mot West Ham. Sånn som kan skje eller et tegn på svakhetene i laget?

– Etter tre kamper uten baklengs begynte det plutselig å hagle med personlige feil i forsvaret. Det tror jeg kan være noe som bare skjedde, men minst like ille var det at svært lite ble skapt fremover.

– Det er mange spørsmål som henger i luften. Fansen vil heller ha Sakho enn Lovren i midtforsvaret og det gjenstår å se om det er blitt tettere enn forrige sesong. Midtbanen har mange som løper mye, men virker ubalansert med intet typisk anker og lite fart og kreativitet, mens det er mange nye i et angrep som det gjenstår å se om vil fungere. Nå virker det som om mye av det samme gjelder for Manchester United, hvor heller ikke laget har satt seg skikkelig.

benteke3
Christian Benteke.

Tre tap mot United i fjor (med treningskampen). Hva er det som tilsier at dere vinner nå?

– Større angrepskraft. På Old Trafford forrige sesong ble det tap 0-3, men etter spill og sjanser ville det vært mer riktig med 4-4. Slik var det hele sesongen, med Daniel Sturridge skadet og ingen spisser som scoret mål. Nå er Christian Benteke kjøpt inn, Roberto Firmino er ment å bidra med flere mål og målgivende, og det skal også være bedre dekning med Danny Ings og Divock Origi.

Hvilke Liverpool-spillere har vært mest positive i sesongstarten?

– Nathaniel Clyne har vært meget bra på høyrebacken, mens James Milner har vært bunnsolid på midtbanen. Begge to tegner til å bli gode kjøp. 18-årige Joe Gomez har overrasket stort med å komme inn og spille venstreback i de fire første kampene, han er i utgangspunktet midtstopper. Et annet godt kjøp.

adam lallana
Adam Lallana.

Og hvem har skuffet?

– Adam Lallana og Jordon Ibe hadde mulighet til å legge inn søknader om fast plass på flankene i en åpning hvor bl.a. Roberto Firmino kom sent i gang på grunn av Copa America, men ingen av dem har benyttet sine sjanser.

Etter et par år med strak linje mot himmelen med Brendan Rodgers, virker «prosjektet» litt mer usikkert nå (basert på fanreaksjoner). Er tiltroen til at Rodgers er rett mann for Liverpool fortsatt stor?

– De plusspoeng som Rodgers skaffet seg med å kjempe om ligagullet i 2013/14, og lede et lag som scoret over hundre mål, ble nok for mange brukt opp gjennom en skuffende fjorårsesong. Det er et være eller ikke være denne sesongen. Sommerkjøpene må fungere bedre enn for et år siden, og da først og fremst de to dyreste spillerne i Christian Benteke og Roberto Firmino. Forhåpentligvis greier også Daniel Sturridge å komme tilbake etter alle sine skadeproblemer.

Powered by Labrador CMS