– 2. plassen er ikke så viktig

– Men jeg hadde slitt med den defensive tankegangen til José Mourinho, sier Liverpools ansvarlige redaktør, Torbjørn Flatin.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag klokka 13.30 smeller det på Old Trafford. United mot Liverpool. Kanskje det største «hatoppgjøret» i hele England, og det mens lagene kjemper en knallhard kamp om topp-4 og 2. plassen i ligaen.

Torbjørn Flatin, ansvarlig redaktør i Liverpools Supporterklubb, er imidlertid ikke så opptatt av 2. plassen.

–  Jeg kan kun snakke for meg selv her, men jeg er ikke overrasket over at Manchester City vinner ligaen, jeg har en sterk mistanke om at United tar 2. plassen, og da handler det for oss om å komme foran ett av London-lagene.

– Klarer vi topp-4 så må vi være fornøyd med det, sier Flatin til united.no.

– Det viktigste, for meg, er heller det store bildet. Jeg føler at Klopp bygger noe. Han er ikke ferdig, men om vi klarer enda et år med Champions League så betyr det at en ny brikke faller på plass. Så kan vi heller lage litt fyrverkeri i Champions League…

– Fyrverkeri? Hvor bra kan det bli der tror du?

– For å si det sånn. Det laget vi nå har er ikke noe dårligere enn det som vant i Istanbul i 2005.

– Det vi har lengst frem på banen matcher det aller meste som finnes. Så handler det selvsagt om flaks og flyt. Med det så er det mulig å nå finalen. Har Liverpool dagen så kan vi slå hvem som helst, selv om vi vel også føler at vi fort kan slippe inn et mål eller to mot mange, sier Flatin.

– Det fungerer veldig bra

Han – og Liverpool-fansen – lever ganske så gode dager for tiden. Liverpool scorer stort sett for moro skyld, og laget har kun tapt to ganger på sine 27 siste kamper.

Tilliten til Júrgen Klopp er skyhøy.

– Ja, den er det. Det har vært litt kritiske røster underveis, ikke bare mot ham, men også eierne, om satsingen, spillerkjøp og at de lot Coutinho dra, men han har egentlig hatt støtte hele veien og nå har han fått veldig mange til å innse at det han driver med fungerer bra.

– Forsvarsspillet har vært et problem, men jeg føler at det har hjulpet med Van Dijk. Vi har blitt tryggere, selv om det vel henger litt i lufta fortsatt at vi ikke stoler helt 100 prosent på de bak der.

– Men vil du være fornøyd om Liverpool spiller bra, men ikke har vunnet titler om ett eller to år?

– Det er en balanse her. Jeg skal innrømme det.

– Personlig så føler jeg at jeg mer og mer liker å ha et lag som spiller artig fotball, men det er heller ingen tvil om at vi savner en pokal. Vi er glade for Klopp og hans syn på fotballen, men litt pragmatisme, litt mer forsiktighet i enkelte kamper, kunne vært på sin plass.

– Samtidig har Klopp denne sesongen vist litt mer forsiktighet, og jeg husker også tilbake til Brendan Rodgers. Han gikk tilbake til basic en periode, resultatene ble bedre, men herregud så kjedelig det var. Han måtte slutte med det. Folk ville ikke ha det.

Hva slags kamp ser du for deg lørdag?

– Jeg ser for meg en kontrollert offensiv og ganske trang kamp fra begge lag. Klopp er jo interessert i å spille offensivt, men han vil nok gjøre det med en kontrollspak på. Jeg blir overrasket om de slipper seg helt løs i starten.

– Liverpool, med Klopp, liker jo egentlig også å ligge lavt og kontre. Det er jo blant annet derfor de ofte har fått gode resultater mot lag som har lyst til å styre spillet, så jeg tror ikke United kommer til å være veldig opptatt av å ha ballen mye. Jeg tror United vil være svært opptatt av ikke å slippe til Liverpool på kontringer. Jeg tror fort det kan bli litt sjansefattig, sier Flatin.

– Ikke så viktig sportslig

Han er ikke i tvil om at lørdagens oppgjør er det største innen fotballen for ham personlig, selv om han altså ikke mener det betyr så mye sportslig denne gangen.

– United – Liverpool er nerver i 90 minutter, som å sitte på nåler. Den betyr mye, selv om jeg ikke tror den betyr så mye sportslig akkurat nå. Dette fordi det egentlig betyr ganske lite om man blir nummer to, tre eller fire, så lenge man klarer topp-4.

– Lørdag handler det mer om at det eventuelt er gjevt å vinne på Old Trafford, den følelsen det gir.

– Hva om det blir tap…

– Da kommer det an på kampbildet. Om vi spiller fotball og United scorer, så blir det mest å trekke på skuldrene og fastslå at dere greide det nok en gang. Det viktigste vil fortsatt være det store bildet, topp-4, 2-3 nye kjøp i sommer, kanskje se på midtbanesituasjonen, keepersituasjonen, slik at vi da er klar til å kjempe om de gjeveste trofeene igjen.

Hva tenker du når jeg sier José Mourinho?

– Han er dreven, han skaffer resultater, det går ikke an å si noe annet. Resultatene er også veldig viktige, men jeg må si at jeg hadde slitt med den defensive tankegangen hans. Han virker i overkant forsiktig mot de beste lagene. Han er ikke min favoritt, men det har han heller aldri vært.

Powered by Labrador CMS