– En seier betyr mer for United

Manchester Citys skandinaviske supporterleder forsøker å tone ned betydningen av søndagens kamp.

Publisert Sist oppdatert

Det er duket for sesongens andre Manchester-derby. Begge lagene har klart å få en forholdsvis komfortabel luke ned til Liverpool og de andre som jakter topp 4-plasseringer. En seier vil opprettholde den luken. Men det handler om så mye mer enn tre poeng. Det handler om å være best i byen. Vi har tatt en prat med lederen i Manchester Citys skandinaviske supporterklubb, Tor Sønsteby, om søndagens kamp.

– Derbyet nærmer seg – nervøs?

– Ser ikke den helt store betydningen denne gangen, begge lag ser ut til å kvalifisere seg til CL, det er alt vi/dere kan oppnå. Dette er vel en av de gangene en seier betyr mer for United enn City i derbyet slik ting har utviklet seg de siste to sesongene for begge klubber. Den som er mest nervøs i City bør kanskje være vår manager.

– United har tatt åtte poeng mer enn City hittil i 2015, og City har i tillegg i samme periode røket ut av FA-cupen mot Middlesbrough og (mer forståelig) Barcelona i Champions League. Hva er det egentlig som gjør at det går så trått?

– Mye stang ut, vi skaper sjanser og har alltid overtak i sjanser/ballinnhav, – flere spillere mangler tenning/motivasjon. Behov for revitalisering, vi ser at FFP gjør at vi ikke kan forsterke med de beste spillerne. Vi har behov for to-tre veldig gode spillere, to i midtbaneleddet, en spiss, men neppe mer. Dere har nå brukt mye penger, slik vi gjorde for noen sesonger siden. Det er slik man får bedre lag av i dagens fotball, det nytter ikke stå stille, man må hele tiden skifte med bedre/yngre spillere og ha evne til å kjøpe rett type spiller til rett posisjon. Citys hovedproblem er at vi har for mange like spillertyper ala Toure, Nasri, Silva, Jovetic som alle bør spille rett bak spiss.

– Har City-fansen tillit til Pellegrini? Og har du det?

– Hva er alternativet, en ny manager trenger penger og vil ha mange nye spillere og sikkert et nytt spillemønster. City spiller bra og underholdende i mange kamper. Jeg vil heller ha to-tre meget gode spillere inn som passer der vi mangler kvalitet, og noen gamle ut, les Toure – Nasri – Jovetic – Kolarov og Dzeko. Tror det er snakk om mindre justeringer. Viste mye bra i fjor.

Manchester City Training & Press Conference
UTRYGG: Det spørs nok om Manuel Pellegrini er City-manager når neste sesong sparkes i gang. Men Citys supporterleder ser ingen gode alternativer.

– Tror du City ender fremfor United denne sesongen?

– Det blir nok jevnt. Det kan gå begge veier, fordel united om dere vinner i morgen tror jeg.

– Hvor mange United-spillere ville fått plass i Citys startellever?

– Et par flere enn i fjor. Di María er den eneste jeg kunne tenke meg ved siden av Rooney. Jeg vet at De Gea er deres beste spiller, men det er ikke der City har problemer.

– Hva slags lagoppstilling tror du City stiller med søndag ettermiddag?

– Regner med 4-4-2 eller 4-5-1.

– City har vunnet fire ganger på rad mot United, og tre ganger på rad på Old Trafford. Blir statistikken ytterligere forbedret? Gi oss et resultattips!

– Mitt tips er 2-2, men blir først overrasket om noen av lagene vinner mer enn 3-1 den ene eller andre veien.

Powered by Labrador CMS