Slik snudde alt på én helg

Historien viser at United plutselig står i en mye sterkere utfordrerposisjon til en plassering innenfor topp fire.

Publisert Sist oppdatert

Fredag 6. november 2014: United er inne i sin verste sesongstart noensinne, og på de to siste kampene mot Chelsea og City har laget kun tatt ett poeng. 13 poeng på de ti første kampene betyr 10. plass, og oddsen for at United skal klare topp fire har økt for hver uke som har gått.

Plassering: 10. plass med 13 poeng – fire poeng til topp fire.

Søndag 9. november 2014: United slår Crystal Palace på Old Trafford og tar tre viktige poeng. Samtidig taper både Liverpool, Arsenal og Tottenham, mens City bare klarer uavgjort mot QPR. I tillegg spiller West Ham, som har klatret seg opp til teten, uavgjort mot Aston Villa.

Plassering: 7. plass med 16 poeng – to poeng til topp fire.


Nå er ikke de tre poengene United tok mot Crystal Palace så sensasjonelle i seg selv, men med litt hjelp fra andre lag ser det plutselig litt lysere ut når det gjelder jakten på den berømte 4. plassen som kan sende United tilbake i det gode Champions League-selskap.

To poeng opp til West Ham på 4. plass er definitivt overkommelig, spesielt når utfordrerne viser minst like mange svakhetstegn som United har gjort så langt. Senere i november venter Arsenal i en sekspoengskamp, før Hull, Stoke og Southampton står for tur – et langt vennligere program enn det United har hatt de siste ukene.

 

Og Premier League-historien gir også grunn til optimisme. Se bare på dette!

Ved tre anledninger tidligere har lag som har hatt like mange eller færre poeng enn det United har nå på de første elleve kampene klatret seg opp til en topp fire plassering.

Arsenal 2012/13

Så sent som for to sesonger siden hentet Arsenal seg tilbake etter en svært dårlig start. Etter elleve serierunder lå London-laget på 8. plass med 16 poeng – like mange som United har nå. Avstanden opp til 4. plassen var imidlertid større, fire poeng, men likevel klarte Wengers mannskap å hale i land en 4. plass til slutt.

Opphentingen var mye takket være Arsenals form det siste halvåret. På de siste 16 kampene tapte laget kun én kamp, og kom ett poeng foran Tottenham på tabellen.

Liverpool 1999/00

I 1999 lå Liverpool enda dårligere til. De hadde hele åtte poeng opp til teten etter at de kun hadde tatt 15 poeng på de første elleve rundene. Til slutt klarte også de å ta 4. plassen de jaget.

Liverpool startet og avsluttet faktisk veldig svakt, men fra oktober til april tapte laget kun to av 26 kamper, noe som gjorde at de tok 4. plassen to poeng foran Chelsea.

Leeds 1998/99

Nok en jagende rival. Leeds åpnet med vanvittige åtte uavgjorte kamper på de elleve første rundene, og lå dermed på 11. plass med kun 14 poeng i november 1998. Akkurat som Arsenal hadde de imidlertid en svært sterk avslutning, og tok til slutt 4. plassen hele ti poeng foran West Ham, mye takket være toppscorer Jimmy Floyd Hasselbaink.

Powered by Labrador CMS