Ingen har noensinne klart det

United må levere noe ingen har klart før for å nå topp-4.

Publisert Sist oppdatert

Med 13 poeng på 10 kamper og 10. plass så langt er det lett å fastslå at United er bak skjema til en topp 4-plassering.

Og selv om avstanden opp til 4. plass bare er fire poeng så viser historien at det nå skal en del til for å klatre inn på Champions League-plass igjen.

Har aldri skjedd

De siste 19 sesongene har det blitt delt ut tre poeng for seier og vært 20 lag i Premier League.

Manchester United v Los Angeles Galaxy
FREMOVER: Den veien, vi må fremover, sier Phil Jones. La oss håpe United også gjør så store fremskritt at det blir en topp 4-plassering.

Aldri har noe lag klart å slå seg inn blant de fire beste hvis de har stått med 13 poeng eller mindre etter 10 runder.  Det viser statistikken united.no har sjekket.

Det finnes riktignok flere eksempler på at lag har klatret til 5., 6. eller 7. plass etter en like svak start som det United nå har, men aldri har noen klart å klatre helt til topp-4.

20-22 seirer

Samtidig viser poengtallet til 4. plassen i snitt disse 19 sesongene 68,3 poeng.  Ser man litt nærmere på tallene, ser man imidlertid også at snittet de siste sju sesongene har økt til 72,4 poeng, og i fjor hadde Arsenal på 4. plass hele 79 poeng.

Tar med det siste tallet som utgangspunkt trenger United altså 66 poeng på de siste 28 kampene. Det vil i så fall innebære at det trengs 22 seirer på 28 forsøk.

Skulle poengtallet for 4. plassen falle til snittet de siste sju sesongene, altså ned mot 73 poeng, så trenger United 60 poeng på 28 kamper. Det innebærer altså 20 seirer.

Det er altså ikke altfor stor margin for feilskjær lenger, og mange uavgjorte vil ikke være bra.

Tror du United tar en topp 4-plassering?

Powered by Labrador CMS