Fullstendig ute i kulden

Tilværelsen som andrekeeper har brått blitt til tribunesliting for Tomasz Kuszczak.

Publisert Sist oppdatert

27-åringen må avfinne seg med å være bak både Anders Lindegaard, Ben Amos og ikke minst den nyinnkjøpte førstekeeperen David de Gea i den lange keeperkøen, og foreløpig står polakken uten så mye som et eneste spilleminutt i inneværende sesong.

Riktignok fikk Kuszczak etterlengtet benkplass i ligakampen mot Arsenal så langt tilbake som i august, men foreløpig er det også det nærmeste han har vært spilletid.

Dét er store kontraster for en som tidligere vartet opp med storspill i West Bromwich Albion, og som i tillegg var seriøs utfordrer til førstekeeperplassen på det polske landslaget for bare noen år siden.

Fra andrekeeper til tribunesliter

I sommer fikk ikke Kuszczak engang være med på pre-season-turen til USA, mens det var unge Ben Amos som ble foretrukket da Sir Alex Ferguson sendte utpå en solid blanding av et ungt og kamprustent mannskap i Carling Cup-kampen mot Leeds i september.

Polakken, den tidligere andrekeeperen, hadde store ambisjoner om at det var han som skulle ta opp arven etter Edwin van der Sar, men i stedet er han bare blitt skjøvet lenger og lenger bak i køen etter den flyvende hollenderens avgang.

Det er en tilværelse 29-åringen neppe synes er særlig trivelig.

Manchester United-karrieren mot slutten

Og burvokteren har da også – ja, ved flere anledninger – gitt uttrykk for at han er lut lei livet som benkevarmer. I sommer verserte det jevnlige rykter om at mannen med det vanskelige navnet var på vei ut portene på Old Trafford, og blant annet ble han i tillegg til CSKA Moskva aet tilbake til The Hawthorns – uten at det ble noen retur hverken til gamleklubben eller noe Russland-opphold.

Kuszczak har figurert som Edwin van der Sars uregelmessige vikar siden han ble hentet til klubben for fem år siden, og foregående sesong måtte han ta til takke med ti kamper mellom stengene. Da satte han stort sett både seg selv og laget i både fare med jevne krumspring, og sånn sett var fjorårssesongen heller ingen god søknad om fortsatt liv på Old Trafford.

Sisteskansens kontrakt med Manchester United går ut neste sommer.

Powered by Labrador CMS