– Forlater klubben

Denne sesongen er Tomasz Kuszczaks siste i United. Grunnen er lite spilletid og et ønske om å spille i neste sommers EM.

Publisert Sist oppdatert

Tomasz Kuszak kom til United fra West Bromwich først på lån sesongen 2006/07, før han ble hentet permanent sommeren 2007. Siden den gang har han spilt totalt 59 kamper for klubben, men har måttet finne seg i å være andre- og tredjevalg hele perioden.

Til sommeren legger Edwin van der Sar – mannen som har holdt Kuszczak på benken – hanskene på hylla. Dette kunne vært en mulighet for polakken, men Uniteds jakt etter en ny førstekeeper gjør at han mener sjansene for spilletid fortsatt ville vært dårlige.

– Jeg kommer definitivt til å forlate klubben, sier Kuszczak ifølge The Sun.

– Min tid i Manchester nærmer seg slutten. Jeg har jobbet hardt i fem år, men jeg har aldri spilt så mye som jeg har ønsket.

– Det er synd manageren ikke virkelig ga meg en sjanse. Jeg har alltid trodd at jeg kan ta over etter Edwin van der Sar, men dessverre har Sir Alex tatt en annen avgjørelse

– Jeg har snakket med Sir Alex Ferguson om min rolle flere ganger. Manageren var i en vanskelig posisjon. Men han visste også at Edwin skal legge opp etter denne sesongen, så han kunne ha gitt meg noen flere sjanser til å spille.

– Jeg ble ikke overbevist om at jeg kan bli førstekeeper neste år. Jeg hadde sannsynligvis kommet til å bli andrevalg de neste årene også, og det ønsker jeg ikke.

– Vil spille i EM

I tillegg til at han er lei av benkesliting, er det også en begivenhet neste sommer som gjør at Kuszczak føler at han må bytte klubb fortest mulig for å få vist seg frem – nemlig EM på hjemmebane. Dette er et mesterskap 29-åringen akter å delta i.

– Selv om jeg har spilt mange kamper, har jeg tilbrakt det meste av tiden på benken. Jeg har akseptert at jeg har hatt en fantastisk konkurrent – en av de beste keeperne i verden, og Manchester er den eneste klubben hvor jeg kunne ha akseptert å ha en slik rolle så lenge.

– Men jeg kan ikke vente lenger. Jeg vil spille i EM 2012. Hvis jeg fortsetter å være her kan det hende jeg blir utelatt av den polske treneren, forteller Kuszczak.

Tomasz Kuszczak beskjed om at han forlater klubben er enda et tegn på at United kommer til å hente inn en ny førstekeeper til sommeren. I tillegg har klubben Anders Lindegaard og Ben Amos i førstelagstroppen.

Powered by Labrador CMS