– Om bare du er god nok …

… da får du også sjansen. Det sier Uniteds U21-forsvarer/midtbanespiller Tom Thorpe.

Publisert Sist oppdatert

Den 20 år gamle Manchester-gutten har til gode å debutere for klubbens førstelag, men han vet at sjansen vil by seg dersom han bare står på og viser at han har nivået inne. Det fikk han klare indikasjoner på da han ble tatt med i troppen til høstens bortemøte med Galatasaray i Tyrkia.

Landslagskaptein

Og at talentet er der, det er det ingen tvil om. I 2010 ledet han for eksempel Englands U17-landslag til topps i EM, og i fjor sommer var han igjen lagkaptein da Englands U19-mannskap spilte seg frem til semifinalen under EM-sluttspillet i Estland.

– Jeg hadde også æren av å lede United som kaptein da vi vant FA Youth Cup i 2011. Men egentlig tror jeg ikke det spiller noen rolle hvem som er kaptein ute på banen. Jeg tror mange ville ha mestret den oppgaven, så lenge de kan kommunisere, oppmuntre og hjelpe lagkameratene. Det er det rollen består i, sier han i dette intervjuet med UEFA.com, og som vi bringer et lite utdrag av her:

Du var del av United-troppen som dro til Istanbul …

Ja, og det var en fantastisk opplevelse, og da spesielt på grunn av Galatasaray, et veldig fiendtlig innstilt sted. Og det ble veldig god læring for alle oss unge som dro dit, selv om noen av oss ikke fikk spilletid. Uansett var det fantastisk å bare være der, være del av troppen. Vi lærte mye av det.

Det har alltid vært sagt at Sir Alex Ferguson gir unge spillere sjansen til å få oppleve atmosfæren rundt førstelaget …

Ja, så utvilsomt. Du vet at om du bare er god nok, og legger ned tilstrekkelig med arbeid, da får han tillit til deg. Så sjansen ligger der og venter for mange unge spillere. Det er heller ikke vanskelig å skjønne om sjefen vil gi deg sjansen. Du får nemlig muligheten om du bare er god nok, svarer den lovende forsvarsspilleren.

Du kan lese hele intervjuet her

Powered by Labrador CMS