Til Manchester med familien?

Sjekk hvor mye moro man faktisk kan ha det utenom selve fotballen.

Publisert Sist oppdatert

Denne saken stod første gang på trykk i medlemsbladet United-Supporteren vinteren for snaut to år siden, men tilbudene skal fortsatt eksistere.

 Husk at du kan bestille flyturer, hotellpakker og bare billetter til Uniteds kamper. Her er oversikten over det som er igjen denne sesongen.

Merk at prisene kan ha endret seg noe siden artikkelen kom på trykk, så sjekk nettsiden og finn oppdatert informasjon før du drar. God tur!

Manchester med familien?

Av: Redaksjonen

Ta bort fotballen, godt drikke og den virkelig gode maten, men ta med barna. Hva kan du da gjøre i Manchester? United-Supporteren har sett på noen alternativer.

Airkix – Vindtunnelen

Hvor: Ved Trafford-senteret
Avstand fra sentrum: 15-20 min.
Aldersgrense: 4 år
Nettside: www.airkix.com
Pris: 46 pund per stykk

Har du noen gang drømt om å fly? I Manchester har du nå muligheten bare en liten taxitur unna Manchester sentrum.

Supporterklubben testet nylig vindtunnelen, og det er ingen tvil om at dette ble en favoritt blant ungene. Det er ikke billig, men de minuttene man får i tunnelen er trolig noen minutter som ingen andre i klassen kan vise til.

airkix
KLIKK PÅ BILDET for å se oppslaget større.

Alle over fire år kan få prøve seg. Det eneste kravet er at man har med seg en forelder som kan forklare instruksjonene som selvsagt blir gitt på engelsk.

Prisen er 46 pund per person, men er man flere kan det bli noe billigere.

For den prisen får man to ganger ett minutt i vindtunnelen, noe som ikke høres mye ut, men som i realiteten er like lenge som et ganske bra fallskjerm-hopp.

Man kan også kjøpe flere minutter i tunnelen for en ikke altfor dyr penge mens man er der. (5-15 pund)

– De beste to minuttene på hele turen, oppsummerte 7-åringen etter vår test.

– Knalltøft, sa 12-åringen.

– Svindyr moro når det er snakk om så få minutter, sa far.

Merk: Det kan gjøres billigere hvis man kjøper tid tidlig om morgenen eller sent om kvelden. Man kan også få rabatt hvis man er mange som gjør det sammen. Alle detaljer om pris finnes på nettsiden. Så vidt vi skjønte det kan foreldre som eventuelt ikke prøver selv også følge med barna sine helt frem til de skulle inn i selve vindtunnelen.

Museum of Science & Industry

Hvor: Ved Deansgate
Avstand fra sentrum: 0-5 min. avhengig av bosted
Passer best for: 3 +
Nettside: www.mosi.org.uk
Pris: Gratis (men ber om donasjon på 3 pund per person)

museumscience
KLIKK FOR STØRRE oppslag.

Liker ungene dine teknisk museum? I så fall vil de nok også trives godt her, da dette er Manchesters svar på teknisk museum i Oslo.

8-åringen likte spesielt den ene etasjen hvor man selv kunne gjennomføre eksperimenter. Hun likte også veldig godt 4D-kinoen, flysimulatoren og at man kunne sitte på i et damplokomotiv.

Det likte også far, selv om det kostet 10 pund (kombo-billett) for at to personer skulle få prøve seg i både 4D-kinoen og i simulatoren. Det kostet også et par pund per person for en liten kjøretur med damplokomotivet.

Museet får også pluss for at man ved ankomst fikk utlevert et personlig kort med bar-kode. Dette ble brukt til å få et bilde av seg selv opp på en billed-utsilling og til ulike utfordringer andre steder på museet.

De ulike aktivitetene er fordelt over fem store bygninger, hvorav én inneholder gamle og nyere fly, en består bare av tog og motorer, mens en bygning tar for seg Manchesters historie. Man kan også gå i kloakksystemet slik det var for en del år siden, og de lokker også med et eget kloakkmonster. Dette sørget for at 8-åringen skremt gikk gjennom gamle kloakkganger, men vi fant det aldri. Kanskje gjør du det?

National Football Museum

Hvor: Like ved Arndale-senteret
Avstand fra sentrum: 0 min.
Passer best for: De som er elsker fotball
Nettside: www.nationalfootballmuseum.com
Pris: Gratis

– Dette var kjedelig, sa 8-åringen som ikke er helt fotballfrelst.

– Dette får jeg se på i ro og mak en annen gang, fastslo far.

natfoot
KLIKK FOR STØRRE oppslag.

Det nyåpnede fotballmuseet ligger i hjertet av Manchester, og i en av byens stiligste bygninger. Den tar, som navnet tilsier, for seg engelsk fotballs historie, og dermed har selvsagt United – og United-spillere – en fremtredende plass.

Som ved alle museer i England er det gratis inngang, men man kan også kjøpe seg tilgang til å være med i en straffekonkurranse (skyter mot en stor dataskjerm), ulike pasningsøvelser og det å være keeper. Man kan også teste seg som fotballkommentator hvis man er villig til å betale en liten penge. Da vi var der var det for eksempel mulighet til å kommentere Ryan Giggs’ fantastiske mål mot Arsenal i FA-cupen i 1999.

Har man med seg litt tøffe, fotballelskende unger vil de nok like dette. Min 8-åring fikk imidlertid litt hetta av å måtte gjøre alt sammen foran andre, og synes ikke dette var spesielt interessant. Det er imidlertid gratis inngang og beliggenheten er såpass bra at dette bør være noe de aller fleste sjekker ut når de er i Manchester.

Legoland Discovery Centre

Hvor: I Trafford-senteret
Avstand fra sentrum: 15-20 min.
Passer best for: 3-10-åringer
Nettside: www.legolanddiscoverycentre.co.uk/manchester
Pris: 13,50 pund per stykk

– Jeg vil tilbake senere i dag også, sa 7-åringen.

– Nei, nå holder det for meg, sa 12-åringen.

legom
KLIKK FOR STØRRE oppslag.

Da hadde de akkurat tilbragt én time på Legoland-senteret like utenfor Manchester. Der har de forsøkt å skape et legoland i miniatyr, og de har delvis lyktes. De har i alle fall klart å lage noe som fenger de under 10 år.

De har noen enkle karuseller, du kan selvsagt bygge det du måtte ønske av lego, de har en 4D-kino og de har også bygget opp en del lego-kunstverk – blant annet en fotballbane som er halvt Old Trafford og halvt Etihad (grøss).

Noe av det beste med selve legobyggingen er at man kan bygge egne racerbiler som så deltar i kappløp på en bane der inn.

– I Legoland i Danmark har de en del som er futt og fart også for voksne, men det går selvsagt ikke her i et senter som er innendørs. Dette passer nok best for de som er fra 4-5 år og opp til 10-11 år, sier far.

Det positive med Legoland er at når du først har betalt inngangsbilletten er alt inne inkludert.

Merk: Det kan bestilles på forhånd på nettet.

Chillfactor – innendørs skianlegg

Hvor: Ved Trafford-senteret
Avstand fra sentrum: 15-20 minutter.
Passer best for: Alle som liker ski og aking.
Nettside: www.chillfactore.com
Pris: 10-15 pund for én time

Vinteren er kald i Norge, Sverige og Danmark, men er du en av dem som aldri får nok av ski? Eller bare må ha det også når gresset først blir grønt her hjemme? Ja, da kan dette være stedet for deg.

chill
KLIKK FOR STØRRE oppslag.

Noen minutter utenfor Manchester sentrum er det nemlig bygget en 180 meter lang alpinbakke innendørs.

Du kan stå alpint eller på snowboard i hovedbakken, men anlegget består også av en 60 meter lang akebakke (ja, aking som i OL, likner på bob) og du kan også velge å skli ned bakker på oppblåsbare ringer. De har også et eget barneområde hvor barn fra 2-10 år kan boltre seg i snøen, og en 12 meter høy klatrevegg for de som er interessert i det.

De mest gærne av dere kan også klatre inn i en kjempestor plastikk-snøball, bare for å bli sendt ned i en bane ved siden av den 180 meter lange bakken. Snøballen har en diameter på fire meter, og toppfarten er cirka 50 kilometer i timen.

Prisene varierer selvsagt stort avhengig av hva man vil være med på, og hvor lenge man vil være med på det, men vi nevner også at man kan leie klær for den kalde opplevelsen der hvis man ikke har det med seg. Legg merke til at man også her, som i vindtunnelen, må bestille plass og tid på forhånd.

Aerial Extreme – klatrepark utendørs

Hvor: Ved Trafford-senteret
Avstand fra sentrum: 15-20 min.
Passer best for: 8-10 +
Nettside: www.aerialextreme.co.uk
Pris: Barn 20 pund, voksne 25

Utendørs klatreparker har tatt av i popularitet i Norge. Her har du en også i Manchester. Har du med deg litt tøffe unger som også er over 110 centimeter høye, så kan dette være en av vinnerne på turen.

Du får prøve deg i en klatreløype som er ligger 3 til 14 meter over bakken, og som inneholder 34 hindre. Man klatrer med sikkerhetssele, og å komme gjennom løypa tar gjerne 1-2 timer, ifølge Ariael Extreme selv.

Merk: De under 14 må ha godkjennelse av foreldre og også ha med seg en forelder.

Manchester Museum

Hvor: Ved University of Manchester
Avstand fra sentrum: 5-6 minutter
Passer best for: Alle som er glade i museum
Nettside: www.museum.manchester.ac.uk
Pris: Gratis

Synes ungene at du er en dinosaur? eller liker de rett og slett dinosaurer? Da kan dette være et sted å stikke innom. Her har de blant annet bygget opp skjelettet til en hel Tyrannosaurus Rex.

Museet har også en svær samling av verdifulle gjenstander fra de gamle egypterne, i tillegg til et Vivarium med levende frosker og øgler.

For de litt større museumselskerne så må det legges til at Manchester Museum også inneholder en masse annet, men fokus i denne artikkelen er altså på ting som passer for de under 16.

Runway Visitor Park

Hvor: Ved flyplassen
Avstand fra sentrum: 20 minutter.
Passer best for: Alle som elsker fly
Nettside: http://www.manchesterairport.co.uk/manweb.nsf/content/runwayvisitorpark
Pris: Fra 13 pund

runway
KLIKK FOR STØRRE oppslag.

Lysten på å se hvordan en fullblods Concorde eller noen andre av britenes mest stolte fly ser ut inni? Da kan det være verdt å stikke innom denne flyplassen før man returnerer hjem.

Du får guidede turer gjennom det eller de flyene du ønsker, og kan til og med legge inn en liten champagne (eller juice)-stopp underveis.

Legg merke til at turene er guidet, og må bestilles på forhånd. Det kan man selvsagt gjøre på nettet.

Imperial War Museum North:

Hvor: Ved Trafford Park
Avstand fra sentrum: Ca. 10 minutter.
Passer best for: 12-14+
Nettside: http://www.iwm.org.uk/visits/iwm-north
Pris: Gratis

Har avkommet begynte på ungdomsskolen, og  begynt å lære litt om den tøffe virkeligheten vi lever i? Da kan dette være en god tankevekker. Storbritannia har deltatt aktivt i mange konflikter gjennom årene, og museet tar for seg alt fra Falklands-krigen, Irak og andre konflikter. De bruker også en del virkemidler (blant annet svære lerret, film og lyd) for å sikre at de besøkende husker det de har sett.

Merk: Flere av utstillingene endres med jevne mellomrom.

Bowling, biljard og radiobiler:

Hvor: Trafford-senteret
Avstand fra sentrum: 15-20 minutter
Passer best for: Alle.
Nettside: http://namcofunscape.com/locations/view/Manchester/9
Pris: 3-6 pund

Det er et dårlig utvalg av bowling-haller i Manchester, men på Trafford Centre har man i alle fall én hall. Der har man også tilgang til radiobiler, spillehall etc.

Radiobilene koster tre pund per omgang, mens bowlinger koster seks pund per gang, men det er selvsagt rabatter å få for flere omganger eller hvis man er en familie på tur.

Har kommet etter at artikkelen gikk i trykken

Sealife Aquarium:

Hvor: Ved Trafford-senteret
Avstand fra sentrum: 15-20 minutter.

sealife
KLIKK FOR STØRRE oppslag.

Hva:  Det er brukt 60 millioner kroner for å bygge et stort akvarium med over 5.000 arter, og en egen undersjøiske tunnel rett ved Trafford-senteret. Akvariet skal drives av de som driver Legoland-senteret like ved.

All star Lanes – bowlinghall

Hvor: Ved Deansgate
Avstand fra sentrum: Et par minutter.

Hva: Manchester sentrum har faktisk ikke hatt en egen, stor bowlinghall, men det endrer seg til sommeren. Da etablerer All Star Lanes seg i Manchester. All Star Lanes gir deg muligheten til å bowle, samt spise hjemmelagd amerikansk mat og drikke coctails eller brus før eller etter bowlingen.

NOEN TING UTENFOR BYEN:

Tatton Park

Hvor: Knutsford, Chesire
Avstand fra sentrum: 30 min. Man kan også ta tog til Knutsford og komme seg dit derfra.
Passer best for: Hele familien
Nettside: www.tattonpark.org.uk
Pris: Barn 5 pund, voksne 10 pund (inngang til alt)

Kunne du tenke deg å besøke et lite engelsk slott, mate geiter og haner, treffe aper og griser, tusle rundt i prisbelønte hager og la ungene herje rundt i et større lekeområde for barn, som også inkluderer klatreløyper og labyrinter med mer, så kan det være verdt å legge turen til Tatton Park.

utenforby
TRYKK FOR STØRRE oppslag.

Det sies også at et av husene er hjemsøkt, og det arrangeres over 100 ulike arrangement i parken i løpet av året. Det spesielle er at de fleste av arrangementene kan nytes selv om det regner, da mye i parken faktisk skjer innendørs.

Merk: Sjekk nettsiden for mer info om nøyaktig hva som skjer når du eventuelt vurderer å reise dit.

Gullivers  verden – fornøyelsespark

Hvor: Warrington
Avstand fra sentrum: 35 minutter med bil eller tog til Warrington Central eller Warrington Bank Quay Stations og buss eller taxi den siste lille biten frem.
Passer best for: Hele familien
Nettside: http://www.gulliversfun.co.uk/warrington
Pris:Cirka 40 pund per person via nett (inkluderer mat og drikke)

Her kan du la ungene prøve seg i Lilleputt-land, Vannverdenen, Western-verdenen, eventyrverdenen, sirkusverdenen, den fortapte verdenen og liknende. Hver verden har en del ulike karuseller som man kan leke seg i.

Et lite minus at nettsiden ikke er verdens beste på å vise hva slags attraksjoner det faktisk er, og siden vi ikke har fått testet dette er vi derfor noe usikre på om dette er Tusenfryd- eller Liseberg- eller Tivoli-kvalitet.

Alton Towers – fornøyelsespark

Hvor: Stoke-on-Trent
Avstand fra sentrum: 90 minutter
Nettside: http://www.altontowers.com/
Pris: Barn 36 pund, voksne 45 pund.

Englands kanskje beste fornøyelsespark med en rekke karuseller, berg og dal-baner og noe for både liten og stor.

Man kan ta tog til både Stoke-on-Trent, Derby med mer for å komme frem, men nettsiden inneholder all relevant informasjon om pris og hvordan man kommer seg dit og hvordan man kan overnatte i nærheten hvis det er nødvendig.

Merk: Som på andre fornøyelsesparker kan man spare en del penger på å booke på forhånd.

Blackpool pleasure beach – fornøyelsespark

Hvor: Blackpool
Avstand fra sentrum: En drøy time
Passer best for: Alle som liker fornøyelsesparker
Nettside: http://www.blackpoolpleasurebeach.com
Pris: 25 pund per dag per person for alle attraksjoner.

Blackpool var stedet mange engelskmenn dro til i sommerferien, og har sånn sett blitt et sted fullt av berg og dal-baner og andre fornøyelsespark-attraksjoner.

Man kan kjøre ekte tre-berg og dal-baner, dra til Nicelodeon-land og masse annet i strandkanten. For mer informasjon se den innholdsrike nettsiden.

Chester Zoo

Hvor: Chester
Avstand fra sentrum: 60 min. med bil eller tog til Chester og taxi derfra.
Passer best for: De som elsker dyrehager
Nettside: 12-15 pund for barn og 15-20 for voksne, avhengig av sesong.

8.000 ulike dyr fra 400 land. Det er Chester Zoo. Du finner alt fra gepard, løver, giraffer og andre ville dyr fra Afrika, samt over 1.000 fugler samt reptiler med mer. Alt en dyrehage skal ha. Det er selvsagt også ansiktsmaling, klatrepark og ulike lekeplasser for barn i ulike aldre.

Har du noe å anbefale for de som reiser med barn og familie eller egne vurderinger av noe av dette? Skriv det inn i kommentarfeltet under.

Powered by Labrador CMS