Fotball3-3 Rooney (80)
Fotball4-3 Kagawa (83)

Kort:
Gult kort Pinto, Hannover (70)

Sir Alex skal ha vært med til Tyskland, men igjen var han ikke til stede på kampen. Andre klubbærend, het det igjen, og da gikk spekulasjonene. Hva gjorde han? Robin van Persie er jo i Tyskland? Vel, vi fikk ingen svar der og da, men vi fikk i alle fall et interessant United-lag.

Paul Scholes og Danny Welbeck dro ikke til England, mens Rio Ferdinand fikk hvile.

Dermed tok Michael Carrick plas i midtforsvaret med Nemanja Vidic, Michael Keane fikk høyreback-plassen. Tom Cleverley og Shini Kagawa tok plass sentralt på midtbanen, mens Chicharito fikk plassen som spydspiss.

I mål fikk Anders Lindegaard sjansen.

Dominerte

Og la det være sagt med en gang. United var best. Kvaliteten på spillet var betraktelig bedre enn i tidligere kamper i sommer. Pasningene satt, bevegelsene var gode og United skapte store sjanser og halvsjanser på løpende bånd. Spesielt utover i omgangen.

Chicharito burde gitt United 1-0 tidlig etter et Nani-innlegg. Så fikk United to sjanser av størrelse GIGANT midtveis i omgangen, men den første bommet en United-spiller på fra kort hold. Like etterpå fikk Michael Keane sjansen, men han ble nok like sjokkert som de andre, og satte avslutningen håpløst utenfor.

Da går det som det av og til går.

Motstanderen scorer. Hannover-spiss Schlaudrauff skjøt, Anders Lindegaard ga en grusom retur og den satte Artur Sobiech sikkert i mål da returen kom rett ut i 16-meteren igjen.

United kjørte imidlertid på, og etter et nydelig angrep stod det 1-1. Patrice Evra avanserte nydelig langs venstrekanten, fant Nani som la tilbake til Rooney. Hans skudd ble reddet, men returen satte Chicharito sikkert i tomt bur.

Det var meksikanerens første mål i sommer, og sikkert deilig på samme dag som Mexico vant OL. Chicharito fikk altså ikke være med i OL, fordi United mente han hadde behov for en sommer med ferie. United fortsatte med å skape muligheter, men måtte nøye seg med 1-1 ved pause.

2. omgang ble imidlertid enda bedre, selv om det lenge ikke så sånn ut.

Snudde det – igjen

Karim Haggui headet inn 2-1 til hjemmelaget etter tre minutter. Så satte norske Moa inn 3-1 en liten stund etter, etter et pent hælspark. Da virket tap det mest sannsynlige.

Men United viste noe som alltid sitter i Sir Alex’ lag – de gir seg aldri.

De fortsatte å pøse på fremover, og Wayne Rooney, som endelig så ut til å være litt av sitt gamle jeg – han tok ansvar.

Først satte han 2-3 på et frispark rett i mål fra 20 meter. Så ble han spilt fri og felt av keeper. Straffen satte han selv i mål. Dermed ble det 3-3, og United presset plutselig for seier.Den kom også.Og det etter nydelig angrepsspill.

Nani spilte opp Rooney som igjen fant Shinji Kagawa på førstetouch, og japaneren satte ballen i mål. En herlig scoring. Og et fortjent punktum etter en kamp United viste mye av det vi vet de kan.

Nærmer seg serieformen

Det beste med kampen var selvsagt at United som lag fungerte Pasningsspillet satt. Bevegelsene var mange og Hannover maktet ikke å stå imot. Det er også verdt å merke seg at Hannover ikke tapte hjemme i Bundesliga forrige sesong.

Wayne Rooney ble kåret til Uniteds beste spiller, og etter en mildt sagt elendig pre-season så langt virket han å nærme seg formen lørdag. Tom Cleverley leverte også varene sentralt, og Shinji Kagawa er rett og slett en god fotballspiller. Han er også flink til å true motstanderens mål.

Anders Lindegaard misset på baklengsmålet før pause, og det er nok da tvilsomt om han da får starte i seriestarten. David de Gea hadde riktignok et par halvveise utboksninger, men har levert varene tidligere i sommer, mot Barcelona og i OL.

Oppsummert: Sommeren har vært så som så, men nå er det bare å glede seg til seriestart. United er nemlig blitt seg selv igjen.