Kagawa avgjorde i Shanghai

Med sin første scoring siden overgangen fra Borussia Dortmund, ble Shinji Kagawa tungen på vektskålen da United seiret 1-0 over Shanghai Shenhua.

Kort:

United dro til Kina med samme tropp som spilte i Sør-Afrika – minus den Hull-utlånte og hjemvendte Ben Amos. Det betydde at ingen av EM-spillerne, OL-spillerne eller skadde spillere som Nemanja Vidic, Chris Smalling eller Jonny Evans var med. Shanghai på sin side har både Didier Drogba og Nicolas Anelka i troppen, men ingen av dem spilte onsdagens kamp.

På Uniteds lag ble Michael Carrick flyttet tilbake som midtstopper sammen med Rio Ferdinand, mens Veseli og Brady fikk en ny sjanse på backplass. På midtbanen lot Ferguson nyinnkjøpte Nick Powell og Shinji Kagawa få sjansen, sammen med blant annet fjorårets glimrende reservespiller, Davide Petrucci. 1. omgang ble likevel en relativt kjedelig affære.

Mye ballinnehav

United dominerte stort i ballinnehavet før pause, men det var langt melom sjansene og lite gjennombruddskraft i det United foretok seg. Den eneste sjansen før hvilen kom etter 23 minutter da Petrucci spilte fri Powell i bakrommet, men den tidligere Crewe-spilleren satte skuddet alene med keeper like utenfor stolpen.
To minutter før pause fikk så Shanghai 1. omgangs største sjanse, men Anders Lindegaard gjorde en glimrende enhåndsredning som sørget for at lagene gikk til pause med målløst resultat.

Tre bytter

United satte innpå Sam Johnstone for Lindegaard, Bebe for Petrucci og Ryan Tunnicliffe for Powell i pausen, og dominerte enda mer i 2. omgang. De første ti minuttene foregikk nesten alt spillet rundt hjemmelagets 16-meter, og United spilte seg frem til to store sjanser.
Først skjøt Anderson like utenfor på en god skuddmulighet fra 16 meter. Så skaffet Kagawa seg rom, spilte fri Macheda, men alene med keeper maktet ikke italieneren å overliste Shanghai-keeperen.
Dermed tok Sir Alex ut Macheda og satte innpå Javier Hernandez. Det holdt på å gi mål umiddelbart. Meksikaneren brystet nemlig et innlegg ned til Bebe, men hans knallharde skudd gikk rett på keeper. Det nærmet seg mål. Og det skulle komme.
Etter 68 minutter lurte Bebe Shanghais back på nydelig vis, la tilbake i feltet og der kunne en totalt umarkert Kagawa enkelt score sitt første mål for United etter overgangen fra Borussia Dortmund i sommer.
Med 1-0-scoringen i boks fikk Anderson, Veseli og Valencia hvile i resten av kampen, mens Paul Scholes, Marnick Vermijl og Jesse Lingard fikk spille de siste 20 minuttene i Kina. En frisk Bebe, Lingard og Hernandez hadde alle sine sjanser på tampen, men flere mål ble det ikke.
Dermed tok United sin andre seier på tre treningskamper denne sommeren, men laget burde nok ha scoret flere mål. I stedet ble det med én scoring for tredje kamp på rad.

Positivt innhopp

Bebe gjorde et veldig positivt innhopp, og Kagawa scoret altså sitt første mål. Ellers var det en solid gjennomkjøring i alle ledd fra United-spillerne og det er vanskelig å trekke frem noen spesielle.
Det mest spennende nå blir å se om noen av unggutta får være med også mot Vålerenga, Barcelona eller Hannover i de siste treningskampene, når Uniteds EM-spillere trolig er tilbake. Neste kamp spilles for øvrig først om halvannen uke, mot nettopp Vålerenga på Ullevaal stadion.