Fest uten mål

Og kan vel ikke klage altfor mye på det.

(B) Vålerenga 0-0 (0-0)

05.08.2012 16:00

Turnering: Tr.kamp
Bane: Ullevål, Oslo
Tilskuere: 24.998

Målscorere:

Kort:


United måtte klare seg uten OL-spillerne, de skadde og Patrice Evra i Oslo. Sistnevnte reiste nemlig hjem om morgenen kampdagen, for å bistå ved konas fødsel.

Det var imidlertid en sterk lagoppstilling Mike Phelan sendte utpå matta. EM-spillerne Wayne Rooney, Danny Welbeck og Nani var tilbake. Og enda viktigere – det var også Nemanja Vidic – som altså hadde vært ute med skade siden november i fjor.

Halvveis

United dominerte banespillet fra starten av, men det var litt gjennombruddskraft. De få gangene United åpnet Vålerenga var det via duoen Valencia og Nani på høyrekanten, og ved Danny Welbecks bevegelser i midten. Wayne Rooney viste at han har et stykke igen til toppformen.

Uniteds eneste store sjanse før hvilken kom da Danny Welbeck fikk skyte upresset fra seks meter, men avslutningen ble briljant reddet av Vålerengas keeper. Samtidig kunne Vålerenga tatt ledelsen på overtid i 1. omgang, men en umarkert heading strøk Anders Lindegaards stolpe.

United hadde dominert stort like før pause, men etter hvilken fortsatte det som i starten av 1. omgang. United dominerte, men uten å skape for mye. Det ble bedre da Shinji Kagawa kom, han var igjen sentral ved flere halvsjanser for United, og det spesielle med japaneren er at det alltid ser ut til å skje ting rundt ham.

Den største sjansen var det imidlertid Vålerenga som fikk. Anders Lindegaard var på bærtur ved et innlegg, det ble headet mot mål, men Wayne Rooney beinet ballen vekk på målstreken. Eller var den kanskje over? Uansett, dommeren vinket spillet videre og dermed ebbet det ut med 0-0.

Barcelona neste

Foruten Kagawa fikk også Anderson en halvtime i Oslo, mens Nick Powell, Jesse Lingard og Javier Hernandez fikk sjansen det siste kvarteret. Hernandez var nær ved å avgjøre etter en glimrende kombinasjon mellom Nani og Kagawa, men var litt for sent ute.

Etter den målløse kampen står United med bare tre mål på fire treningskamper så langt.

Nani og Valencia var sammen med Valencia best før pause, mens Kagawa igjen viste tegn på storhet med sitt innhopp. Kvaliteten, tempoet og gjennombruddskraften må imidlertid opp før neste kamp – mot Barcelona i Gøteborg onsdag.