Al-Hilal Testimonial

Til stor jubel fra bortimot 70.000 tilskuere på Kong Fahd Stadion, vant hjemmelaget Al Hilal 3-2 over United i Sami Al-Jabrs testimonialkamp.

Gult kort Nemanja Vidic, MU (90)

17 år gamle Danny Welbeck, som fikk sin førstelagsdebut da han kom inn for Anderson etter 65 minutter, fikk muligheten til å utlikne til 3-3 fra straffemerket i kampens siste minutt, men satte ballen over tverrliggeren.

Kampen som sådan ble en typisk testimonialkamp, og Sir Alex tar neppe nederlaget særlig tungt. Han satt usedvanlig avslappet på sidelinjen, og flirte til og med godt da kampens dommer to ganger blåste straffe for hjemmelaget.

Første gang, etter 38 minutter, pekte kamplederen på 11-metersmerket da Rio sendte ballen utover dødlinjen etter en rutinemessig og uskyldig inngripen; og deretter – vel halvveis ut i 2. omgang, da John O’Shea viste at sideflesket hans var mer kompakt enn Sami Al-Jabrs.

0-1 – arabisk sjokkåpning

Men for å ta det hele fra begynnelsen, tok Al-Hilal ledelsen etter vel 18 minutters spill. Et frispark strøk muren og havnet hos Yasser Al-Qathani, som på andre forsøk fant veien forbi Edwin van der Sar. Første gang skjøt han rett i Rio Ferdinand, men da ballen kom i retur, fant han åpningen og banket ballen utagbart ned i VdS’ venstre hjørne.

Kontringsmål til 1-1

Men ledelsen skulle bare holde i seks minutter. Chris Eagles brøt like utenfor egen 16-meter og stakk til Ronaldo, som satte full fart på trommestikkene, hoppet elegant over et susende arabisk taklingsforsøk og fant Carlos Tevez på fullt firsprang mot mål. Keeper kom stormende ut, men spredte beina i meste laget, og utlikningen var et faktum.

Corner, og 2-1

Med lynraskt fotarbeide, finter og avdriblinger, hadde Cristiano Ronaldo holdt publikum i ånde fra første minutt. Åtte minutter etter Tevez’ utlikning viste han dem at han også er en habil hodespiller.

Da Nani sendte inn en corner fra høyre, rev Ronaldo seg fri av sin oppasser og plasserte ballen kontant i nettmaskene med pannebrasken. Der og da var det lite som tydet på annet enn at testimonialkampen ville ende med borteseier.

Komistraffe, og 2-2

Men da hadde vi ikke regnet med at kampens merkelige dommerfremtoning selv ønsket å bidra til underholdningen. Kveldens hovedperson, Sami Al-Jabr, takket imidlertid den gulkledte for tjenesten, og plasserte ballen hardt og kontant opp i nettaket. Tomasz Kuszczak, som etter avtale hadde erstattet Edwin etter en halvtime, var sjanseløs.

Pausebytter

Ronaldo, Rio, Evra og Tevez fikk hvile etter førsteomgang, og overlot sine plasser til Park, Vidic, Hargreaves og Rooney.

Vi så frem til nye 45 underholdende oppvisningsminutter, men innså snart at det ikke kom til å skje. Tempoet sank, og det skjedde mindre og mindre foran de to målene.

Mer dommerkomikk

Redningen kom i form av nok en komisk dommeravgjørelse. Al-Jabr mistet balansen innenfor 16-meteren, og dermed var det klart for straffespark nummer to. Mohamed Al-Shalhoub satte ballen kontant i mål, men fikk til alles undring beskjed om å ta straffen om igjen. Årsaken? Et par United-forsvarere hadde beveget seg for tidlig inn i feltet idet straffesparket ble tatt! Forsøk nummer to endte utenfor stengene, og det sto fortsatt 2-2.

Kjempescoring – 2-3

Likevel skulle saudiene få sitt seiersmål. Og det var en virkelig flott prestasjon av Bader Al-Kharashi, som med ryggen mot mål satte ballen inn i hjørnet med et perfekt utført «brassespark». Tom Heaton, Uniteds tredje burvokter for kvelden, var etter ballen, men måtte kapitulere.

Welbeck misser

Helt på slutten av oppgjøret fikk så Danny Welbeck sin store sjanse til å utlikne og redde Uniteds ære. Han ble selv lagt ned idet han stormet inn i feltet etter flott pasning bakfra, og denne gang var straffesparket klokkeklart.

Dessverre klarte ikke 17-åringen å holde hodet klart og nervene under kontroll fra 11-meteren. Etter først å ha sendt keeper stupende mot det ene hjørnet, banket han nemlig ballen høyt over tverrliggeren. Likevel, for en spiller som Danny Welbeck vil det helt sikkert by seg mange flere sjanser i årene fremover.

OBS

Ryan Giggs, Wes Brown og Michael Carrick har pådratt seg småskader, og ble derfor spart under kampen.

Al Hilal Club v Manchester United
Riyadh, 21. jan. 2008: Cristiano Ronaldo hilser på Saudi-Arbias Kong Fahd, foran testimonialkampen mot Al-Hilal.