9-målsthrilleren på Highbury

PÅ DENNE DAG i 1958 spilte Manchester United sin siste kamp på engelsk jord før katastrofen rammet i München.

Arsenal sto som vertskap på Highbury, i det som ble en kamp mange betegnet som en av de beste som noensinne var blitt spilt.

Sikkert er det i hvert fall at Matt Busbys regjerende ligamestere gikk voldsomt ut og regelrett sjokkerte hjemmelaget. Scoringer av Duncan Edwards, Tommy Taylor og Bobby Charlton, førte til 3-0-ledelse før pause, og poengene syntes allerede å være sikret. Det var de ikke, ikke riktig ennå…

Det første kvarteret av annen omgang forble målløst, men så våknet Arsenal. De svarte med tre fulltreffere på mindre enn tre minutter, og plutselig var det balanse i stillingen.

De fleste andre lag ville ha raknet etter en sånn smell, men Matt Busbys unge Babes viste enorm karakter og nektet å bukke under. Dennis Viollet og Tommy Taylor, med sitt andre for dagen, sørget for å gjenerobre ledelsen, før Arsenal reduserte med kampens niende scoring. Nærmere kom aldri hjemmelaget, og dermed endte oppgjøret med sifrene 5-4 til gjestene fra Manchester.