Chong skrev under: – Derfor sa han nei til Inter

Publisert Sist oppdatert

Det har lenge vært spekulert i at både Angel Gomes og Tahith Chong kom til å forlate United gratis til sommeren.

Chong har blitt koblet spesielt til Italia og Inter, og det er ingen hemmelighet at agenten har undersøkt alternativene.

Nå har 20-åringen likevel bestemt seg for å bli i United.

The Times skriver at Chong sterkt vurderte å bli enda en tidligere United-spiller i Inter, men da italienerne foreslo å sende ham på lån til sin søsterklubb i Kina, Jiangsu Suning, så skal det ha vært en dealbreaker.

Dermed ble det United.

Den nye kontrakten løper frem til sommeren 2022, og United har opsjon på ytterligere ett år.

– Da jeg i sin tid kom til United var det en drøm som gikk i oppfyllelse. Det er en ære å ikle seg drakten hver eneste gang og å få representere klubben. Jeg jobber hardt hver eneste dag for å utvikle meg, og jeg vet at United har det perfekte miljøet for meg å utvikle meg i.

– Muligheten til å lære fra manageren, trenerteamet og verdensklasse-spillerne her er fantastisk. Jeg er glad for å kunne skrive under på denne kontrakten, og jeg er veldig takknemlig for at jeg får sjansen til å vise meg frem her de neste årene, sier han.

Solskjær roser arbeidsmoralen til unggutten.

– Tahith jobber ekstremt hardt hver eneste dag, og han utvikler seg hele tiden. Prestasjonene hans denne sesongen, for førstelaget og U23-laget, er et bevis på hvor hardt han jobber, viljen og personligheten hans. Vi er fornøyd med utviklingen hans, og ser frem til å se utviklingen hans videre. Potensialet er fantastisk, med tanke på alder, kvalitet og arbeidsmoral. Vi kan se at han har en lys fremtid her i klubben.

Chong har imponert stort på U23-nivå denne sesongen, men har slitt litt med overgangen til førstelaget.

Det har imidlertid vært lett å se at han har fått flere sjanser i 18-mannstroppen på denne siden av nyåret. Kanskje er det på grunn av den gode jobben Solskjær snakker om at spilleren har gjort på treningsfeltet.

Totalt har han spilt ti kamper for førstelaget i ulike turneringer denne sesongen.

Her kan du se når alle førstelagsspillernes kontrakter går ut.

Powered by Labrador CMS