Eriksson ferdig

SkySports bekrefter idag at Sven Gøran Eriksson er ferdig hos de lyseblå, til tross for en god sesong sett med City-øyne. Dette viser hvor nådeløse utenlandske eiere som ikke har peiling på fotball kan være.

Publisert Sist oppdatert

Sven Gøran Eriksson ledet Manchester City til en niende plass i Premier League – i sin første sesong som manager for de lyseblå. Spesielt første halvdel av sesongen var imponerende, da City var svært solide på hjemmebane. Senere har det gått så som så med byrivalen vår, men to seire av to mulige mot United har gitt City-fansen mer enn nok å juble for.

God sesong til tross, Citys thailandske eier – Thaksin Shinawatra – var ikke fornøyd med svensken. Det har vært spekulert lenge rundt denne avgangen, men nå er den altså bekreftet. Dette viser hvor urealistiske forhåpninger eiere som kommer utenfra kan ha. Han må være modig den mannen som nå tar over City, der eieren forventer gull og glitter av gråstein – allerede første sesongen.

Sir Alex Ferguson ble ansatt hos United i 1986. Siden den gangen har City hatt hele 16 forskjellige managerperioder, fordelt på 15 managere. Dette viser hvilken prestasjon det er av skotten vår, som holder koken til tross for det svært vanskelige yrket det er. Ingen ny manager er offentliggjort for City, men det har allerede blitt spekulert vilt i engelske medier den siste måneden. Blackburn har idag bekreftet at Mark Hughes har innledet samtaler med City. Sparky skal angivelig være Citys førstevalg.

Kilde: SkySports

Powered by Labrador CMS