Kronerulling ga Manchester-tur

Takket være søskenkjærlighet ble Fredrik Ramsfjord (13) sendt til Old Trafford av lokalsamfunnet i Norges i minste by.

Publisert Sist oppdatert

Høsten 2012 kommer Fredrik Ramfjord (13) hjem til familien i Kolvereid fra et sykehusopphold etter å ha fått behandling for et lårbeinsbrudd. Til sammen har United-supporteren ligget på sofaen i hele åtte måneder med ekstern fiksasjon, en utvendig fiksasjonsordning festet til beinet med fire skruer.

Når søskene kommer på middagsbesøk samme kveld blir 13-åringen overrakt en pose med noen ark i.

– Da jeg så at det stod «Drømmenes Teater» på det ene arket ble det stille gitt, innrømmer Fredrik som fikk tur til Old Trafford for å se kampen mot QPR med Supporterklubben.

Det var i en snowboardulykke Fredrik brakk lårbeinet da han kjørte inn i en påle. På sykehuset fikk trønderen en ekstern fiksasjon som gjorde at 13-åringen måtte benytte seg av krykker og rullestol de neste fire månedene.

IMG_6414
VALGETS KVAL: Fredrik Ramsfjord synes ikke det var lett å velge hvilken drakt han skulle gå for i Mega Store.

Når skruene endelig skulle bort for godt, brakk fysioterapauten opp bruddet igjen ved et uhell, og dermed bar det på sykehuset igjen bare for å gjenta hele prosessen en gang til.

– Det var veldig kjedelig. Jeg kunne jo ikke gå eller gjøre noe, så det var ikke artig. Jeg satt bare hjemme og kjeda meg egentlig.

Følg oss på Instagram!

Det Fredrik ikke visste var imidlertid hva som ventet da rehabiliteringen var over. To lykkefeer jobbet nemlig iherdig i hemmelighet for å oppfylle den uheldige 13-åringens største drøm.

– Vi ville gi ham noe når han kom seg på beina igjen, også visste vi jo at han likte Manchester United, sier bror Vegard Johansen (26) som startet en kronerulling med søsteren.

– Vi starta med en tusenlapp hver før vi sendte ut meldinger til venner og kjente som visste at Fredrik satt i sofaen uten så mye å gjøre om de ville være med å sende ham en tur til England.

Ettersom alle unnet Fredrik en tur til Old Trafford rullet kronene inn. Etter hvert ville også lokale idrettslag være med å støtte gutten som verken kunne spille fotball eller håndball. Til slutt ble den aktive 13-åringen sponset med hele 14,000 kroner.

– Det er ganske utrolig. Jeg hadde aldri trodd at folk skulle gi så mye penger for at jeg skulle få komme hit. Helt utenkelig, sier Fredrik lover alle bidragsyterne om at turen er verdt hver eneste krone.

Lørdag var det omvisning med Supporterklubben på Old Trafford med påfølgende museumsbesøk og shopping i Mega Store.

– Det var ‘steikfint’ og jeg hadde ikke forventa at det vår så veldig stort som det var. Det er så bra! Det beste var da vi gikk ut spillertunnelen og fikk høre hvor stort trykk det er på Old Trafford. Det var spesielt.

I bildegalleriet nedenfor kan du se noe av det Fredrik og drøyt 50 andre reisende fikk oppleve på omvisningen på Old Trafford!

NB! Vi legger også ut flere bilder på vår Instagram-konto som du kan se HER!

Powered by Labrador CMS