Reiste 12 timer for å se Falcao

Tre generasjoner United-fans reiste de 253 milene fra Honningsvåg til Manchester for å se Louis van Gaals «nye United».

Publisert Sist oppdatert

Søndag møter Manchester United QPR, og når Radamel Falcao entrer Old Trafford for sin debut er 450 reisende fra Supporterklubben på plass på hvert sitt sete for å heie colombianeren fram til hans tredje målscorende debut.

Blant de forventningsfulle finner vi Tor Vidar Rismo (37) som har tatt med seg sønnen Henrik (5), søskenbarnet Nils Arthur (36), og faren Tor (68) for endelig å introdusere dem for Old Trafford.

– Vi må rekruttere, vet du, sier Tor Vidar som håper på en bedre opplevelse enn da han var her sist og så United tape 0-3 for Liverpool.

– Jeg må si jeg storgleder meg til å se Falcao, altså. En signering som var helt uforventet og fantastisk. Jeg synes det var et bra vindu. Jeg er litt overrasket over at det ikke ble hentet en sikkelig stopper, men vi får regne med at Van Gaal har kontroll.

innisak
Endelig i Manchester! F.v.: Tor Rismo, Henrik Rismo, Tor Vidar Rismo og Nils Arthur Eriksen.

For Tor Vidar og hans reisefølge fra Nord-Norge er imidlertid turen til Manchester lengre enn en kort svipptur over Nordsjøen fra Garderomoen.

Reisen startet torsdag morgen da familien Rismo satte seg i bilen og kjørte fra Honningsvåg til Alta for å fly til Oslo og overnatte der. Etappen som tar lengst tid er imidlertid verken flyturen til Oslo eller Manchester, men kjøreturen i nord som tar to og én halv time.

Til sammen tilbakelegger familien 253 mil, over dobbelt så langt som distansten Oslo-Manchester.

– Det er verdt det! konstaterer Tor Vidar.

Her bestiller du din tur til Manchester!

Spesielt gleder nordlendingen seg til å dele kampopplevelsen med sønnen Henrik som knapt klarer å la være å glise av full begeistring der han sitter i sofaen på Crowne Plaza.

Det er ingen tvil om hvem 5-åringen gleder seg mest til å se i aksjon.

– Robin! forteller Henrik som allerede er på fornavn med United-spillerne.

Hva så med forventningene til bestefar Tor som heller aldri har vært på Old Trafford, men faktisk så Manchester United spille i Mexico for mange, mange år siden?

– Nei, de må jo vinne. Vi får håpe det blir god stemning. Så får han få lov å rope fra seg så blir det stille når vi skal hjem, fleiper 68-åringen og peker på barnebarnet.

Sent mandag kveld er tre generasjoner tilbake i Honningsvåg. Forhåpentligvis med tre poeng og gode minner i bagasjen etter tolv timers reise.

Powered by Labrador CMS