Wayne har skrevet 14 bøker om United

United-supporter og forfatter Wayne Barton er særdeles produktiv når det gjelder å utgi Manchester United-relaterte bøker. Siden 2012 har Barton utgitt hele 14 bøker, biografier om ex-spillere, historier om spesielle sesonger eller epoker i klubbens rikholdige historie.

Bøkene hans har blitt svært populære blant fansen, og Bartons anseelse i United-kretser har økt i takt med hans kreative forfatterskap.

Supporterklubben har nå tre av hans bøker tilgjengelig i vår nettbutikk.

 

King Eric – Portrait of the Artist Who Changed English Football

Det er andre spillere som har scoret både mer og oftere, og mange har spilt langt flere kamper for United enn Eric Cantona. Likevel er ikke forfatter Wayne Barton i tvil om den enorme betydningen franskmannen har hatt for United i et historisk perspektiv.

– Cantona tilførte United noe helt spesielt som også la grunnlaget for en unik periode i Uniteds historie. Han er utvilsomt den mest innflytelsesrike spilleren i Premier League-historien. Han var rett og slett perfekt for Manchester United, sier Wayne Barton til united.no.

I denne boken kan du lese om Cantona sine sesonger i klubben og hvilken betydning King Eric hadde for suksessen klubben hadde på 90-tallet.

Boken er innbundet – Utgitt april 2020 – Engelsk tekst – kr. 299,- (for medlemmer)

Beckham – The making of a Megastar

Det er få spillere som har fått så mye medieoppslag som David Beckham. Han presenterte seg for fotballverden med en scoring fra midtbanen i kampen mot Wimbledon i 1996, og sammen med sin Spice Girl-kone har de skapt merkevaren Beckham.

I boken blir du tatt med bak kjendis-fasaden. Vi får lese om den målbevisste unge gutten som bare VILLE spille for Manchester United. Gjennombruddet, trofeene, skuffelser, tiden med landslaget, forholdet til Posh-Spice og pasningen fra Sir Alex som traff han like over øyet….. Her er eksklusive intervjuer med personer som stod Beckham nær, både medspillere, motspillere og de utenfor fotballbanen.

Boken er innbundet – Utgitt september 2020 – Engelsk tekst – kr. 299,- (for medlemmer)
Too good to go down – The Inside Story of Manchester United’s Relegation

At Manchester United noen gang har spilt i 2. divisjon fortoner seg noe fjernt fra det dagens supportere er vant med. Men seks år etter at klubben ble kronet til Europas beste lag, rykket laget ned en divisjon. Sesongen var 1973/74. I denne boken får du noen av svarene på hva som gikk galt tidlig på 1970-tallet. United hadde vunnet Serievinnercupen i 1968, og Sir Matt Busby hadde ført klubben til dets stolteste øyeblikk. Allikevel gikk det skeis i sesongene etter.

Flere av spillerne som var bærebjelkene i 68-laget var på hell i sine karrierer, og Sir Matt ga seg også som manager i denne perioden. Vi fikk managerskifter og andre problemer på – og utenfor – banen, og til slutt gikk det så galt at laget rykket ned.

Pocketutgave – Utgitt i 2018 – Engelsk tekst – kr. 199,- (for medlemmer)
Forfatteren Wayne Barton
– Jeg vokste opp i Sheffield, bare noen kilometer fra Wednesdays bane Hillsborough. Fotballen hoppet egentlig over en generasjon i familien min. Faren min var ikke veldig interessert, men besteforeldrene mine var United-fans. I oppveksten elsket jeg å skrive. Spirene til drømmen om å bli forfatter, ble sådd allerede i barndommen, forklarer Barton.
I neste utgave av United Supporteren kan du lese et lengre intervju med Wayne. Bjarte Valen har satt seg ned med den produktive forfatteren og snakket om bakgrunnen for hans forfatterskap, og hans planer om fremtidige bøker.  For Wayne har ingen planer om å legge pennen på hyllen.  Hans neste store prosjekt er nemlig en ny bok om George Best. Boken kommer til å ha fokus på fotballspilleren George Best, og Wayne har fått velsignelse fra den tidligere driblekunstnerens familie til å utgi boken.