– Spesialister i middelmådighet

Britisk presse om Uniteds forestilling på Stadium of Light.

Publisert Sist oppdatert

Etter nok en svak forestilling, der United slet seg til sesongens første poeng på Stadium of Light, mener et samlet pressekorps at det foruroligende nok ikke en gang var spor til fremgang fra forrige helgs åpningskamp mot Swansea. Enkelte frykter også at Louis van Gaal vil trenge langt mer enn de tre månedene han selv har sagt det vil ta å få spillerne vant med den nye formasjonen.

“Man United struggle again as Rodwell cancels out Mata’s opener to ensure Van Gaal is still searching for league win.”

Daily Mail

[poll id=»81″]- Vel var 3-5-2 sommerens kjærlighetserklæring, men Van Gaals formasjon fungerer ikke …. den vil forsvinne i løpet av høsten, mener en av The Mails utsendte, Martin Samuel. Sammen med kollega Craig Hope, så han det samme som alle andre på Stadium of Light.

Hope konstaterer at LvG forble tro mot 3-5-2-systemet, det samme han benyttet da han ledet Nederland til bronsemedaljer under VM i Brasil. Journalisten antyder at det er ting som tyder på at systemet ikker fungerer i Premier League.

– Riktignok slapp United unna med 1-1, men dette var nok et nederlag for Louis van Gaals foretrukne formasjon, skriver han, og viser til måten United til stadighet lot seg utmanøvrere i forsvar. Nerver, uerfarenhet og forbløffende posisjoneringsspill var alle faktorer som bidro til dette, hevder Hope. Han legger også til at det svake pasningsspillet til de to vingbackene, Antonio Valencia og Ashley Young, syntes å føre til panikkspredning gjennom lagets bakre rekker.

– Sunderlands utlikningsmål kom imidlertid som følge av ansvarsfraskrivelse og ikke av Van Gaals spillesystem, påpeker den utsendte.

The Sun:

– 5 eller 6 ut av et maksimum på 10 for forestillingen, skriver Neil Custis, og mener United spilte omtrent som mot Swansea forrige helg. Med andre ord – svært så middelmådig, lyder dommen hans, mens han konstaterer at United allerede henger etter.

– LvG har endret systemet til 3-4-1-2, og defensivt synes spillerne å ikke ane hvordan de skal posisjonere seg. United virket rystet helt fra start, og  Sunderland fikk så mye rom på Uniteds  halvdel at de med bedre kvalitet på topp ville ha vunnet kampen, mener Custis.

Avisens spillerbørs:

7: Mata; 6: De Gea, Jones, Blackett, Valencia, Van Persie; 5: Smalling, Cleverley, Young, Fletcher. Innbytterne: 6: Welbeck og Januzaj; 5: Keane

The Guardian:

Daniel Taylor konstaterer at det var resultatmessig fremgang fra hjemmetapet mot Swansea. Derimot mener han at det ikke var noen fremgang å spore i forestillingen som sådan.

– United består av nervebunter bak, samtidig som angriperne sliter med å gjøre det beste ut av en ordinær midtbane. United ble ikke utklasset av Sunderland, men det var vertene som kom til den største sjansen etter pause, da Tyler Blackett fikk blokkert Connor Wickhams avslutning.

“Mata’s strike fails to lift lacklustre United”

The Telegraph

– Det gikk ikke alltid på skinner i Sir Alex Fergusons tid som United-manager heller, men middelmådighet over lengre perioder ble aldri tolerert. Nå, i tiden etter Ferguson, er United blitt spesialister i nettopp middelmådighet, skriver en ubarmhjertig Mark Ogden i The Telegraph.

Manchester Evening News:

Louis van Gaal satte opp laget med tre bak, akkurat som han gjorde det mot Swansea. Han har tidligere sagt at det vil ta tre måneder før systemet har satt seg, men Rob Dawson frykter at det vil ta enda lenger tid, spesielt på bakgrunn av det laget vartet opp med i første omgang på Stadium of Light.
Nok en skuffende dag for United-fans, men de kan i det minste glede seg over at Tyler Blackett virker å være en mann for fremtiden, skriver Dawson til slutt.

Avisens spillerbørs:

Enkelt og greit – de følgende får 6: De Gea, Jones, Blackett, Valencia, Mata og Rooney, mens disse får 5: Smalling, Fletcher, Cleverley, Young og Van Persie. Det samme får innbyttere – Keane, Welbeck og Januzaj.

Powered by Labrador CMS