U21: Slo serielederen

Innbytter Tyler Reid avgjorde borte mot Sunderland med sitt første mål på U21-nivå.

Mandag kveld gikk turen for U21-laget til Sunderland, en klubb som i motsetning til United var godt igang med sesongen. De svarte kattene hadde allerede gjort unna syv ligarunder og toppet tabellen med 16 poeng – fem mer enn Southampton, Tottenham og Reading som har spilt henholdsvis 6, 7 og 6 kamper til nå.

United ligger – forståelig nok, med tanke på det syltynne kampprogrammet – helt nede på 10. plass med fire poeng, foran de to bunnlagene Norwich (også 4) og Middlesbrough (2). Bare tre kamper har vi spilt hittil, og vi forventet et noe rustent lag mot serielederen på grunn av det merkelige kampoppsettet.

Ingen av lagene så ut til å være spesielt interesserte i en 0-0-kamp, for begge lagene skapte sjanser helt fra starten av. Ashley Fletcher var nærmest for United, men det var Sunderland som var det beste laget i den første omgangen, og som skapte de aller største sjansene.

Sunderland-keeper Vito Mannone var banens mest profilerte spiller, men slapp definitivt ikke unna juling av den grunn, og det attpåtil fra en medspiller. Det så litt dramatisk ut da målvakten lå nede etter å ha fått en albue i ansiktet, men han kunne spille videre.

United ønsket straffespark før pause, men kampens dommer så ikke på situasjonen som en straffbar hands, og lot spillet gå.

WARREN JOYCE: Sa han noe lurt i pausen, tro?

Etter en førsteomgang der Sunderland var nærmest, og spillemessig var best, hevet United seg etter pause, og United så farligst ut. James Weir var nære ved etter et fint dribleraid, men ventet for lenge med å skyte.

Men målet kom, og det var innbytter Tyler Reid som scoret. Sam Johnstone skjøt langt ut, og ballen ble tilsynelatende stusset inn i bakrom av en Sunderland-spiller, og der klarte Reid å sende avgårde et skudd i kamp med en Sunderland-forsvarer, og ballen trillet inn bak Mannone. Velfortjent, og Reid kunne juble over sitt første U21-mål.

Etter dette tok Sunderland over, og var svært nære en utligning, men spesielt Johnstone og Tuanzebe gjorde en viktig jobb for å hindre baklengsmål. United vant, og har nå to seiere og en uavgjort hittil.

Tabellen i Barclays U21 Premier League

Sunderland 0-1 (0-0) United

Barclays U21 Premier League
Eppleton, 26. oktober 2015, kl. 20.00

75. min.: 0-1 Reid

Manchester United: Sam Johnstone; Guillermo Varela, Axel Tuanzebe, Cameron Borthwick-Jackson, Joe Riley; Timothy Fosu-Mensah, Matt Willock (Tyler Reid, 66.), Devonte Redmond; Sadiq El Fitouri, Ashley Fletcher, James Weir.
Uben.innb.: Kieran O’Hara, Callum Gribbin, Joe Rothwell, Oliver Rathbone.

LIVE

SLUTT.

90: Sunderland vil ha straffe, men dommer bestemmer seg for å gi gult kort for filming. Det ser ut til å være en riktig avgjørelse.

84: Sunderland best etter målet, og hadde en gigantsjanse nå nettopp. Heldigvis var Tuanzebe i veien. Viktig at United ikke sløver for mye nå.

74: MÅL! Innbytter Tyler Reid scorer! 1-0 til United. Sam Johnstone med langt spark, og ballen stusses videre (fra en motspiller?) inn i bakrom, og i kamp med en Sunderland-forsvarer klarer Reid å lirke ballen forbi Mannone. Hans første U21-mål.

66: BYTTE: Tyler Reid erstatter Matty Willock.

63: United klart bedre enn i den første omgangen. Weir nesten helt gjennom etter et fint raid nå nettopp.

46: God start av United. Fletcher spilles i bakrom, men avslutningen (fra en vanskelig vinkel) går utenfor.

46: Kampen er i gang igjen. Ingen bytter gjort av noen av lagene.

45+3: Dommeren blåser av et halvt minutt før han skal, og det er PAUSE. Willock og Fletcher med de beste forsøkene for United, men de farligste sjansene kom fra Sunderland mot et United-lag som mangler litt kamptrening.

45: Det er lagt til tre minutter.

38: United muligens snytt for straffe. Så ut som en hands.

10: Sunderland med de største sjansene innledningsvis. Ashley Fletcher med Uniteds beste mulighet med et fint løp i bakrom, men Sunderland har hatt tre større sjanser enn det.

1: Kampen er i gang. Stemningen er god i Sunderland etter seieren mot erkerival Newcastle i helgen, men forhåpentligvis gir ikke det de svarte kattene noen fordel her!