united u18

Sterk borteseier i sjumålsdrama

Lørdag tok U18-laget turen til Academy of Light for å møte Sunderland, som allerede hadde sikret andreplassen i årets sesong.

United vil på sin side havne som nummer tre, men var uansett det bedre laget lørdag og vant til slutt fortjent 4-3 etter scoringer av Jayce Fitzgerald, Shea Lacey, James Nolan og Ethan Wheatley.

Jevn førsteomgang

Den første omgangen var lenge en jevn batalje, der Sunderland gikk opp i føringen da halvtimen var spilt.

Cuba Mitchell mottok ballen rett utenfor sekstenmeteren, før han driblet seg forbi et noe passivt United-forsvar og satte ballen nede i det høyre hjørnet.

Ti minutter senere kom imidlertid utligningen.

Først ble et innlegg fra Ethan Williams headet ut i returrommet. Der ventet Fitzgerald, som kriget med seg ballen forbi Sunderland-forsvaret, og satte den sikkert i nettet.

Pangstart på andreomgang

1-1 var stillingen til pause, men fem minutter etter hvilen var snuoperasjonen et faktum.

Jaydan Kamason sto opp i presset og fikk sendt ballen til Shea Lacey, som fra 17 meter banket ballen kontant ned i det høyre hjørnet.

Få minutter senere doblet United ledelsen, etter at Ethan Williams ble felt innenfor Sunderlands sekstenmeter og skaffet straffe.

Fra ellevemeteren var James Nolan sikker, da han sendte ballen midt i mål, mens keeper slang seg til sin venstreside.

Sunderland skulle klare å tenne liv i kampen da de reduserte i det 71. minutt. Innbytter Jayden Jones fikk stå alene inne i feltet på et innlegg fra høyre og satte ballen kontrollert i nettet.

Wheatley-scoring

I det 82. minutt sørget imidlertid Ethan Wheatley for at United gikk opp i en tomålsledelse på nytt, da han vant ballen på midtbanen og hadde en hel banehalvdel å løpe på.

Alene med Sunderlands Daniel Cameron rundet Wheatley målvakten og satte ballen i det åpne buret.

På overtid reduserte Sunderland igjen ved Trey Ogunsuyi, men til ingen nytte for kamputfallet.

United vant 4-3, en sterk borteseier mot andreplassen.

Nå gjenstår to kamper for U18-laget denne sesongen, begge mot Everton, 2. og 6. mai.

Sunderland 3-4 (1-1) Manchester United

U18 Premier League
Academy of Light

MÅL: 1-0 Cuba Mitchell (31), 1-1 Jayce Fitzgerald (41), 1-2 Shea Lacey (Kamason, 50), 1-3 James Nolan (str. 55), 2-3 Jayden Jones (71), 2-4 Ethan Wheatley (82), 3-4 Trey Ogunsuyi (90+2).

UNITED: Elyh Harrison – Jaydan Kamason, Habeeb Ogunneye, Aljofree, James Nolan, Ethan Williams – Jayce Fitzgerald, Finley McAllister (James Scanlon, 64) – Shea Lacey (Ashton Missin, 80), Ethan Wheatley (Victor Musa, 85), Sam Mather (Adam Berry, 80).

Ubenyttede innbyttere: Tom Myles.

SLUTT.

90+2: MÅL. Sunderland reduserer på overtid. En heading fra Ogunsuyi går rett på Harrison, som ikke klarer annet enn å slå ballen opp i lufta, før den går i mål.

87: Stor Sunderland-sjanse! Ballen havner hos Bell på åtte meter, som skyter like til side. Spørs ikke om den burde ha blitt satt i nettet for at Sunderland skal få med seg noe fra denne kampen.

85: Nytt bytte hos United. Musa kommer inn for Wheatley.

82: MÅL! United dobler ledelsen igjen! Wheatley vinner ballen på midtbanen og plutselig har han en hel banehalvdel for seg selv. Runder keeper og setter den i det åpne målet.

80: Dobbelbytte hos United. Lacey og Mather går ut. Missin og Berry kommer inn.

74: Jones kommer til ny mulighet, denne gangen fra 17-18 meter og med høyrefoten, men skuddet går over.

71: MÅL. Sunderland reduserer. Kommer seg gjennom på høyresiden, før ballen blir spilt inn i feltet til Jones, som styrer den ned i det høyre hjørnet.

68: Sunderlands Cain pådrar seg dagens første gule kort.

67: Nesten for United! Mather får ballen med seg ute til høyre, og slår inn hvor flere United-spillere akkurat kommer for sent for å sette ballen i nettet.

64: Bytte hos United. Scanlon kommer inn for McAllister

63: Lacey drar seg inn fra høyre og prøver å bøye den i lengste, men skuddet blir for svakt.

59: Sunderland må frem nå, noe som også åpner rommene for United i angrep. Lukter flere scoringer i denne kampen.

55: MÅL! Nolan er sikker fra straffemerket og sender ballen midt i mål, mens keeper slenger seg til sin venstre.

54: Straffe! Williams utnytter et dårlig Sunderland-touch, og blir felt.

52: Nesten for United igjen. Williams finner Wheatley inne i feltet med et presist innlegg, men avslutningen går over.

50: MÅL! Og der har United snudd det! United vinner ballen like ved Sunderlands sekstenmeter, og ballen havner hos Lacey, som banker den ned i det høyre hjørnet.

49: Lacey med en pen innsvinger til Aljofree, som header like over. Nesten for United der.

47: Sunderland kombinerer seg nesten gjennom, men Williams får inn en takling i siste sekund.

46: Den andre omgangen sparkes i gang.

PAUSE.

43: Ogunneye med en strålende inngripen foran eget mål. Ballen spilles hardt inn langs bakken, og hardt presset i rygg klarer midtstopperen å stoppe ballen, uten å sende den i eget nett. Hadde fort stått 2-1 til Sunderland der, var det ikke for Ogunneye!

41: MÅL! Fitzgerald utligner! Midtbanespilleren kriger med seg ballen inn i feltet, og er litt heldig når har får med seg ballen som går via en Sunderland-forsvarer, før han setter ballen kontant nede i det høyre hjørnet.

36: United kombinerer seg nesten gjennom Sunderland-forsvaret, men Wheatley blir stoppet i siste sekund.

31: MÅL. Så sitter den for Sunderland. Mitchell dribler seg gjennom 2-3 United-forsvarere og avslutter ned i det høyre hjørnet. Kan nok ikke belastes for den, keeper Harrison.

26: Og der bør Wheatley gjøre det bedre. Strålende forarbeid av Lacey som tar med seg ballen fremover og slipper den perfekt til Wheatley, som dessverre bruker et touch for mye, fremfor å gå for avslutningen.

22: Der bør Sunderland gå opp i ledelsen. Robertson får upresset avsluttet fra 7-8 meter, men heldigvis for United blåser han ballen himmelhøyt over.

17: Mitchell prøver seg fra nærmere 30 meter for Sunderland. Et godt stykke utenfor målet til Harrison.

11: En United-corner havner ute i returrommet hos Williams. Får til et godt treff, men rett på keeper.

10: Nesten for Waters og Sunderland. Kommer til en god mulighet fra 16 meter, men sklir i avslutningsøyeblikket og ballen går langt utenfor.

7: United kommer til kampens første muligheter etter en jevn start. Først blir Mather nesten spilt alene gjennom, men avslutningen blir blokkert, før Lacey prøver seg fra 20 meter. Skuddet går imidlertid rett på keeper.