Steve Coppell.

– Muttern sa nei til Leeds-drakt

Dermed endte én av Norges fremste eksperter på kriminelle, Johnny Brenna, som fan av United og Steve Coppell.

Publisert Sist oppdatert

FANTORSDAG:  Etter 22 år i forsvaret og politiet, startet Johnny Brenna i 2006 eget konsulentfirma med hovedfokus på personlig sikkerhet.  Han har også skrevet flere krimbøker og om selvforsvar, og er en hyppig brukt ekspert på TV2 når det gjelder kriminelle miljøer.

Men han er også United-fan. Ta gjerne en titt på Brennas nettside her, og du kan også følge ham på twitter ved å trykke her.

Falt for Pearson og Coppell

Selv om han innrømmer at han faktisk kunne blitt Leeds-supporter, hvis det ikke hadde vært for moren.

– Jeg oppdaget fotball mellom 1972 og 1974. Da var alle kompisene mine i utgangspunktet Leeds-fans, og jeg ville selvfølgelig ha en Leeds-drakt, jeg også, sier han til united.no. – Muttern satte heldigvis ned foten fordi hun ikke syntes at drakten var noe fin. – I stedet kjøpte hun en United-drakt til meg, legger han til. Med United-drakta på plass og fotball-VM på TV-skjermene i 1974, tok det virkelig av. Han begynte selvsagt også å følge enda mer med på United – og etter at laget hadde rykket opp fra 2. divisjon i 1975, falt han pladask for angrepsfotballen da laget gikk rett fra 2. divisjon til tittelkamp i 1975/76-sesongen. Det skilte til slutt bare fire poeng fra Liverpools gullag til United på 3. plass. To serietap på de tre siste seriekampene ble avgjørende.

– Motkultur mot Liverpool-hegemoniet

– Ja, jeg falt totalt for angrepsspillet i 75/76 med Gordon Hill, Steve Coppell og Stuart Pearson på topp. Siden da har det vært United for min del. interessen var nok størst i perioden 1975-1984, og noe av årsaken var nok det å være en motkultur mot Liverpool-hegemoniet på det tidspunktet. – Du kan trygt si at hvis er det et lag jeg hater, så er det Liverpool. – Jeg fikk tyn for min United-kjærlighet, i medgang og ikke minst i motgang. Jeg følger fortsatt med, og får med meg alle resultatene, men ligger ikke foran sengekanten og veggplakaten og ber om at de må vinne lengre, sier han. – De verste øyeblikkene jeg kan huske var nok tapene i FA-cupfinalen i 1976 og 1979 mot Southampton og Arsenal. Det var heller ikke veldig bra i siste kampen i fjor, hvor jeg hadde åpnet en kald øl for å feire seieren i ligaen… – Har du sett dem live? – Jeg har dessverre bare sett United live én gang, og det var mot HamKam i en treningskamp på Briskeby på 70-tallet en gang hvor vi vant 4-0. – Ellers har jeg kun vært i Manchester én gang med jobben og fikk ikke billetter til United mot Liverpool. Så i stedet Everton mot Sheffield Wednesday i verdens kjedeligste kamp, men har hatt omvisning på Old Trafford. Sjekket også nattenattelivet da, noe som var veldig bra. – Er for det meste i London når jeg er over, og da stikker jeg gjerne innom en kamp i Championship.

Stoppet bråkmakere

Med sin bakgrunn fra politiet har Brenna også jobbet med fotballsupportere – eller fotballpøbler som det av og til også kalles. – Jeg hadde en del oppdrag for noen år siden ved å luke ut voldelige supportere i Oslo i forbindelse med kampene mot England. – Var også på jobb da puben ved Oslo S ble rasert i 1993. Ellers så liker jeg å dra på kamper i England for å føle på fotballkulturen, og da stikker jeg gjerne innom lavere divisjoner. Det stedet hvor det var en spesiell atmosfære, var hos Milwall. – Jeg hadde midtskill i nakken av bannskap og spytt fra tilskuerne bak meg, men jeg elsker sånt. – Min ønskekamp er nok likevel United mot Liverpool på Old Trafford, og jeg har planer om å dra dit neste sesong. – Da skal vi også forsvare tittelen for den er vår i år… Ta gjerne en titt på Brennas nettside her, og du kan også følge ham på twitter ved å trykke her. 

Powered by Labrador CMS