– Tappet for energi og inspirasjon

Avisreaksjoner: Alt gikk galt mot Tottenham.

Publisert Sist oppdatert

De færreste av oss hadde vel forventet den forestillingen vi ble servert på Wembley onsdag kveld.

Bare elleve sekunder hadde gått på klokka da Tottenham tok ledelsen, og til tross for en liten god periode like etter målet, var det ikke mye å ta med seg hjem på toget fra London.

Vi har tatt en titt på hva avisene på balløya skriver dagen etter 0-2-tapet mot Spurs.

The Telegraph, Jason Burt 

– Gone in 10,5 seconds. Precisely. 

– Dette ble en kveld hvor ny-signeringen Alexis Sánchez, Paul Pogba, Nemanja Matic og Romelu Lukaku virkelig hadde problemer.

Burt legger ingenting i mellom når han beskriver Pogbas innsats i den dype midtbanerollen som «en sekk med udisiplin», og poengterer med rette at Uniteds midtbane ble overkjørt av Tottenham med Christian Eriksen i spissen.

Herjet: Christian Eriksen styrte showet.

Heller ikke Mourinho slipper unna. 

– Mourinho klagde på spillerne sine som ikke fulgte instruksjoner, men selv tok han også feil. Han er nødt til å bestemme seg for hvordan han skal bruke Pogba, for slik det så ut i går blir laget alt for åpent. Det var veldig ikke-Mourinho.

– Feil formasjon, feil taktikk og defensivt var United hjelpeløse. Stopperparet Chris Smalling og Phil Jones hadde problemer med å holde følge. Jones ble herset med av Harry Kane – og det foran et rekordpublikum på Wembley (81,978, ny PL-rekord). 

The Guardian, Daniel Taylor 

– Det var en eksentrisk kveld, full av ting å ta tak i, men det viktiste å ta med seg er at Tottenham utspilte United på alle måter, og det vil bli husket som kvelden hvor Mourinho endelig innså at tittelracet er over.

Taylor mener det var vanskelig å forstå mye av det Mourinho foretok seg onsdag kveld. At han velger å gå i garderoben to minutter før hvilen, byttet av Pogba etter en drøy time, og at han velger å kritisere spillerne sine for å slippe inn det første målet, er ting som trekkes frem.

UT: Pogba spilte bare en drøy time mot Spurs.

Det viktigste, ifølge Taylor, er fortsatt at Tottenham la ned sin beste forestilling siden kampen mot Real Madrid i Champions League, og at spesielt Phil Jones og Chris Smalling så ut til å merke det ekstra godt på kroppen.

– Sánchez ville nok håpet at Premier League-debuten for United ville kommet på en hyggeligere anledning, og det virket som Mourinho bestemte seg for å gjøre et eksempel ut av Pogba da han byttet ut franskmannen i en av de få periodene i kampen hvor United fortsatt var med.

Manchester Evening News, James Robson 

– Sánchez må ha vært fristet til å se ned på drakten sin etter Arsenal-emblemet.

Robson gjør et poeng ut av at dette var en typisk «Arsenal-forestilling», og nå vet vår nye chilener at det kan skje andre steder enn på Emirates. 

– Helt tappet for energi og inspirasjon, det er nesten en bragd at de kom seg ut av Wembley med bare to mål i sekken.

Robson skriver at til tross for den sviktende tilstedeværelsen til Sánchez, kan ikke dette tapet legges på han. Spesielt Pogba, Matic og stopperduoen trekkes frem som negative faktorer.

Borte: God-følelsen i 2018 er nå over, skrives det.

– I løpet av 90 minutter forsvant alt det gode United har gjort så langt i 2018. Før kampen snakket Mourinho om at han bygget et lag som skulle kjempe om «alt». Kampen mot Tottenham var et tegn på at de fortatt er et stykke unna.

Daily Mail, Martin Samuel 

– Det tok Tottenham elleve sekunder å score, og det tok Fellaini syv minutter å bli byttet ut. Det forteller deg alt du trenger å vite.

Også i Mail understrekes det at United hang i tauene stort sett hele oppgjøret, og i så måte må prise seg lykkelig over å dra fra London med «bare» to mål i mot.

– Det er bare den andre gangen på 87 kamper at United har tapt med mer enn ett mål, og det kunne fint ha blitt mer.

Samuel viser også til det faktum at med seier borte mot Liverpool i helgen, vil Tottenham snike seg inn i topp-fire, og at United nå bør være forsiktige med å slippe til lagene bak seg mer enn nødvendig.

Høyre: Martial opererte ikke fra sin vanlige venstrekant.
Powered by Labrador CMS