trioutd

Våre vurderinger om laget mot Tottenham

Publisert Sist oppdatert

Laguttaket mot Granada føltes som et av de vanskeligere, men united.no har fortsatt ikke hatt mindre enn åtte rett til noen kamper denne sesongen.

United.nos tips er også inne på topp fem blant alle tips i vår konkurranse «Tipp laget».

Laguttaket mot Tottenham søndag virker imidlertid å være blant de enklere, med mindre spillertroppen har hatt med seg noen større skader hjem fra Granada.

FORHÅNDSSAKER:

Manchester United

United bruker helga til å avklare om noen av dem som var med til Granada ikke kan spille, men det man allerede vet er at Anthony Martial og Eric Bailly er ute av spill.

Ellers sliter Marcus Rashford litt, noe som gjør at han muligens ikke tåler 90 minutter, men Rashford har likevel startet de to siste kampene.

Luke Shaw ble tatt av banen i pausen mot Granada for å beskytte ham fra skade.


Dean Henderson – Fint comeback av David de Gea torsdag, men skiftet ser ut til å ha skjedd. Det betyr at 24-åringen er tilbake mellom stengene søndag.

Aaron Wan-Bissaka – Uten konkurranse – og trolig sentral defensivt mot et kontringsvillig hjemmelag.

Victor Lindelöf – Bestemann mot Granada, god form generelt og har egentlig bare brukt de siste par månedene til å styrke sin posisjon i gruppa.

Harry Maguire – Spiller alltid når han er skadefri – som han stort sett er. Får uansett en pause når han er suspendert mot Granada neste torsdag.

Luke Shaw – Soleklart førstevalg på venstrebacken, tatt av i pausen sist og er uansett suspendert mot Granada torsdag. Dermed er han soleklart inne på laget her, med mindre han faktisk skulle være for skadet til det.

Scott McTominay – Fikk hvile i mesteparten av kampen mot Brighton, men var tilbake mot Granada og må i aksjon her. Viktig da han er en annen type enn hans mest brukte partner, brasilianske Fred.

Fred – Hva gikk galt mot Tottenham og tidlig i sesongen? Jo, balansen på midtbanen. Brighton- og Granada-kampen har også vist at Paul Pogba ikke er helt hundre prosent og da tror vi ikke Solskjær tør å starte med ham på sentral midtbane. Dermed blir det McTominay og Fred som har levert varene i de storkampene de har fått sjansen i de siste månedene.

Paul Pogba – Pogba får i stedet finne seg i en kreativ rolle ute på kant, slik han så ofte gjorde tidligere i sesongen da det ble jobbet med å få ham i fysisk toppslag igjen. Aktuell både for høyre- og venstrekanten – avhengig av bruken med Rashford.

Bruno Fernandes – Starter selvsagt i denne, men det blir interessant å se hvordan United matcher ham i returkampen mot Granada.

Marcus Rashford – Solskjær har sagt at han ikke vil risikere noe, men samtidig klarer Rashford altså 60-70 minutter. Med mindre han kjenner på en mer alvorlig skade så vil han åpenbart starte også denne. Det eneste som virker usikkert er om han starter ute til venstre eller som midtspiss. Samtidig bytter Uniteds mest offensive spillere såpass mye på posisjonene at det gjerne betyr mindre i selve kampen.

Mason Greenwood – Enten som høyrekant eller som spiss. Lyktes ikke spesielt godt som spiss i Granada, men som vi skrev med Rashford – de bytter gjerne mye uansett, slik at det nok vil bety mindre i selve kampen


Alternativene:

Edinson Cavani – Skulle vi skrevet denne saken for en uke siden ville uruguayaneren vært inne på laget, men var helt ute av det mot Brighton og ikke veldig god som innbytter i Spania. Dermed tror vi han kun blir en innbytter i London.

Manchester United Training Session

David de Gea – Skal vi holde døra litt på gløtt for at Henderson likevel ikke er blitt fast førstekeeper? Vi tror han er det, men ingenting er garantert.

Daniel James – Et åpenbart alternativ hvis Rashford ikke skulle rekke kampen, eller Solskjær ønsker en energibunt som løper og løper, tar ansvar defensivt og bidrar til å holde bredden på sin kant.

Det er vanskelig å se at andre spillere er aktuelle fra start – med mindre gutta dro med seg noen skader hjem fra Spania.

Tottenham

Backene Ben Davies og Matt Doherty er ute, men ellers har José Mourinho fullt lag å velge fra. Mourinho har også hatt en hel uke å forberede laget sitt på, mens United altså først returnerte fra Spania ute på dagen fredag.

Tottenhams hjemmeform er også bra, med fem strake seirer og 16-1 i målforskjell i alle turneringer.

Hjemmelaget kjemper også desperat for en Champions League-plass. Før søndagens kamp ligger de tre poeng bak West Ham på 4. plass og to poeng bak Chelsea på 5. plass.

Mourinho har rullert litt på laget etter sjokktapet mot Dinamo Zagreb i Europa. Det ga først en fin borteseier mot Aston Villa, men så et skuffende 2-2 mot Newcastle. Dermed er det litt usikker hvilke 11 han sender utpå søndag, men man må vel anta at Son – som herjet slik med United på Old Trafford, er tilbake i 11eren igjen.

Spurs i forrige kamp (2-2 mot Newcastle): Lloris – Tanganga, Sanchez, Rodon, Reguilon – Lo Celso (Bale), Ndombele, Højblerg, Moura (Lamela) – Carlos (Son), Kane

Powered by Labrador CMS