Tottenhams rekordsesong

2012/13 ble sesongen da Tottenham skulle bryte all statistikk mot Manchester United.

Publisert Sist oppdatert

Historisk er Tottenham et av lagene Manchester United har hatt best tak på i Premier League. Før bortemøtet i fjor hadde de blant annet ikke vunnet på Old Trafford på 23 år. Men da laget stakk av med seieren i september brøt de omsider forbannelsen.

Et revansjelystent United-lag gjestet dermed White Hart Lane for å kapre tre poeng søndag ettermiddag. Slik gikk det ikke.

Med sin overtidsscoring sørget Clint Dempsey for at Manchester United må avslutte årets sesong uten en eneste ligaseier mot Tottenham.

Dermed brøt London-laget nok en statistikk i oppgjørene mellom de to klubbene.

2012/13 er nemlig første sesong på 23 år at Manchester United ikke har maktet å beseire Tottenham verken på hjemme- eller bortebane i ligasammenheng og kun endt opp med ett poeng etter to oppgjør.

Vi må altså tilbake til samme sesong hvor Tottenham vant på Old Trafford sist, i 1989/90, for å finne forrige gang United ikke tok en eneste trepoenger i møtene med de hvitkledde. Da vant Tottenham knepent 1-0 på Old Trafford, mens straffemålet til Steve Bruce ikke holdt til poeng på White Hart Lane hvor det ble 1-2 tap.

Samme sesong røk for øvrig United også ut av ligacupens tredje runde med 0-3 for samme Tottenham.

Powered by Labrador CMS