– Troféet går til Manchester

Lederen for Tottenhams Venner kan vanskelig se for seg at laget hans vil henge med helt inn, men er likevel nøktern optimist foran søndagens storoppgjør.

Publisert Sist oppdatert

Vidar Edell og alle andre Tottenham-fans var langt nede etter forrige helgs fadese på Emirates. Nå håper de at laget lar United få unngjelde for smellen mot Arsenal.

Samtidig er de kaende klar over at det ikke alltid går deres vei når rødtrøyene fra Manchester stiller på motsatt banehalvdel. Snarere tvert imot. Er det noe Spurs-fans har måttet lære seg å leve med opp gjennom årene, er det nettopp det faktum at laget deres har en sterk tendens til å bli liggende urørlige igjen på slagmarken etter møter med nettopp United.

Realiteten er nemlig den at de to klubbene har stått overfor hverandre 25 ganger i liga og cup siden hvittrøyene fra Nord-London sist kunne registrere en seier mot sin Røde Nemesis. Det skjedde på White Hart Lane i mai 2001, på et tidspunkt da United for lengst hadde innkassert ligamesterskapet.

God Spurs-sesong

På den annen side kan Spurs-fansen trøste seg med at alt dette nå tilhører historiebøkene. De vet at laget deres har gjennomført en strålende sesong til nå – om man da ser bort fra forrige helgs stygge 2-5-sifre på den andre siden av nabogjerdet – og på sitt beste er gode nok til å hamle opp med hvem det måtte være – kanskje til og med Manchester United..?

Fra alle kanter har de liljehvite høstet ros og anerkjennelse for sin sprudlende, offensive fotball, og det er ingen tilfeldighet at Spurs har inntatt en sterk tredjeplass på Premier League-tabellen. Det er heller ingen tilfeldighet at Harry Redknapps mannskap hele sesongen har vært nevnt som kandidater til ligatittelen. Likefullt, med tolv ligarunder igjen, befinner laget seg åtte poeng bak søndagens gjester og ytterligere to bak ledende Manchester City. Det kan fort vise seg å bli for mye å hente inn. Dermed skal det mye til for at det skal bli noen mesterskapsfeiring i Bill Nicholson’s Way denne våren. Isteden havner trolig pokalen der de fleste antok på forhånd – et eller annet sted i Manchester.

Det tror også Vidar Edell. Men Tottenham-supporteren er uansett fornøyd med innsatsen så langt.

Saken fortsetter under bildet…

Målet er fortsatt Topp 4

– Ja, jeg er veldig godt fornøyd, bekrefter han overfor united.no. Ja, han mener sågar at Tottenhams prestasjoner faktisk har vært enda bedre enn forventet.

– Målet var jo Topp 4, og det gjelder fortsatt. Skulle vi klare Topp 3; vel, så er jo det enda bedre, sier Edell og vedgår at han aldri helt har trodd på ligagull denne sesongen.

– Nei, for å være helt ærlig så har jeg ikke det. Ikke på noe tidspunkt har jeg vært superoptimist i forhold til muligheten for å kunne utfordre de to Manchester-klubbene. Akkurat nå ser det jo veldig pro-City ut, men de har jo ikke hatt noen downperiode ennå. Det bør de snart få, så da bør dere sørge for å ta dere av dem, legger han til med et smil.

– Må helst vinne

Men selv om Edell ikke har særlig tro på at laget hans skal klare å blande seg inn i den absolutte tetstriden, er han likefullt opptatt av å få et resultat mot United. Fortsatt gjenstår bortimot en tredjedel av sesongen, og mye kan ennå skje. Riktignok kan avstanden ned til Arsenal og Chelsea virke betryggende per dags dato, men klok av skade vet Edell at ingenting er avgjort så lenge kalenderen bare så vidt har rukket å avsløre mars.

– Og mars er en tung måned for oss med mange kamper, så jeg håper bare at vi ikke går på noen slags sprekk som gjør sesongen til noe helt annet enn det vi trodde. Før helgens runde har vi syv poengs forsprang på Arsenal og Chelsea, men Ikke minst etter det som skjedde forrige helg, har vi behov for å vinne på søndag. I det minste må vi få med oss noe, sier han, og antyder dermed at han kan slå seg til ro med et uavgjort resultat. Skulle det skjer vil det i så fall ikke komme som noen bombe. Tre av de fire siste London-møtene med United har nemlig endt med poengdeling.

– Nå er det normalt sett én kamp i året jeg ikke forskutterer noe fra, og det er det motsatte oppgjøret på Old Trafford. Men vanligvis er jeg heller ikke overvettes optimistisk i forhold til hva vi kan oppnå mot dere på hjemmebane heller. Denne gangen føler jeg imidlertid at det er viktigere enn noen gang å oppnå et godt resultat.

– Parker vil bli savnet

Som nevnt er det 25 kamper siden Tottenham sist vant mot United. men vi vet også at slike utrolige rekker en dag blir brutt. Og hvem vet? Akkurat i år er Tottenham sannsynligvis sterkere enn på noe tidspunkt siden 1961, og samtidig ser vi stadig tendenser til at lag som får skikkelig på trynet den ene helgen slår grusomt tilbake den neste..?

– Joda, og jeg skulle ønske det gjaldt oss også. Jeg håper virkelig at vi klarer å reise kjerringen. Men jeg er lei meg over at Scott Parker (bildet t.h.) ikke kan spille; han ble jo som kjent utvist mot Arsenal. Han er vel blant våre en, to eller tre beste denne sesongen, så Parkers fravær tror jeg dessverre vil kunne få stor betydning.

– Den eneste trøsten er at Sandro, som jo har vært mye skadet, er tilbake. Han er jo en ekstremt god type offensivt. Det er jo han og Parker som har holdt midtbanen, noe som har vært mer enn tilstrekkelig til å stoppe alle lag – bortsett da fra sist søndag. Så noen stort bedre erstatter enn ham er det vanskelig å tenke seg. Men en sentral midtbane med Sandro og Modric ville jo vært greit, for å si det sånn.

Nananananana, hey-heeey Louis Saha

Men selv med Parker ute, og sannsynligvis også Gareth Bale, kan Edell og hans medsupportere i det minste glede seg over at det overraskende januarkjøpet, den 33 år gamle ex-Red Louis Saha (t.h.), har slått til for fullt.

– Ja, det kjøpet kom veldig overraskende; det var vel ingen som tenkte seg at det ville skje. Som en midlertidig løsning har han jo vist seg aldeles utmerket. Han har puttet så det holder, og nå fikk han jo spille for Frankrike igjen også.

Men nå vil vi ikke ha flere opplysninger om Saha. Vi har både hørt og sett nok av skrekkeksempler på spillere som kommer tilbake og overlister sine tidligere klubber. Men for all del – vi ønsker Louis Saha, lagkameratene hans, og Tottenham-supporterne lykke til med resten av sesongen. Vel å merke fra mandag av…..

Forresten, Vidar, du skulle ikke ha et resultattips til oss? Hvor mye vinner United?

Men Vidar Edell lar seg ikke bringe ut av fatning:

– Egentlig liker jeg ikke å tippe resultater, men siden du spør, svarer jeg 2-2.

Du kan klikke her dersom du har lyst til å sjekke ut Tottenham-supporternes nettside

Powered by Labrador CMS