– Frykter Rooney

Glem Falcao, Van Persie og Juan Mata. Det er én mann Tottenham-fansen frykter mer enn noen andre.

Publisert Sist oppdatert

Vi har snakket med Vidar Edell fra Tottenhams venner, om situasjonen til Tottenham før søndagens kamp på White Hart Lane, og hva han tror om oppgjøret mellom Tottenham og United. 

– Det har vært mye opp og ned for Tottenham denne sesongen, men med seieren mot Leicester står de nå med tre seirer på rad. Hva synes du om Tottenhams prestasjoner om dagen?

 Spillet er fortsatt ujevnt, men de vinner – og det er vesentlig! For en gangs skyld skal jeg fremstå som superoptimist, og hevde at det endelig har snudd til det bedre,  at Pochettino sin filosofi og harde grunntrening har sivet inn i en stor og habil spillergruppe. 

– En spiller som har har fått mye ros den siste tiden er Harry Kane, og enkelte har sammenlignet ham med Wayne Rooney. Hva synes du om den sammenligningen?

– Synes det er en ukvalifisert sammenligning. De er totalt forskjellige spillere – og vesensforskjellige spisskompetanser. Det mest sammenlignbare er at de scorer/scoret mye og jevnt i ung alder.

– Christian Eriksen er en annen spiller som virker å være i skikkelig form om dagen. Hvor viktig er han for dette Tottenham-laget?

 Eriksen er meget viktig, og kan fylle flere roller midt på laget, men er ikke i tvil om at han er best sentralt på banen, med mye ballinvolvering.

Hull City v Tottenham Hotspur - Premier League
NØKKELSPILLER: Christian Eriksen har en meget sentral rolle i Tottenham. Dansken har banket inn syv seriemål denne sesongen.

– Alt er imidlertid ikke rosenrødt hos Tottenham. Hva anser du som Tottenhams svakeste ledd?

 For to-tre uker siden ville jeg sagt den defensive delen av sentrallinjen. Men Fazio-Vertonghen har spilt seg opp som midtstoppere nylig, og to-av-tre av Mason, Bentaleb og Stamboli har vært brukbare på defensiv midtbane i samme tidsrom. Så det er lov (og gratis) å håpe!

– Tottenham pleier historisk sett å slite mot Manchester United. Hvor optimistisk er du på Tottenhams vegne før denne kampen?

 Vanskelig å spå – som vanlig. Tror på uavjort, men håper på seier. Selvsagt.

– Manchester United har skaffet seg litt av et stjernegalleri. Hvilken spiller frykter du mest hos United?

 Både De Gea og Di Maria er helt i toppen, har alltid hatt sans for Carrick, men er nok Rooney jeg frykter mest, i sum.

– Hvilke elleve tror du Pochettino kommer til å sende utpå?

 Lloris; Walker, Fazio, Vertonghen, Davies; Stamboli, Bentaleb, Eriksen, Chadli, Townsend; Kane (eller muligens Soldado).  Videre en meget habil reservebenk!

Powered by Labrador CMS