Han er Sportings nye Bruno

Husker du alle ryktene om den portugisiske playmakeren i Lisboa med de vanvittige tallene? Han som nå er den største stjernen på Old Trafford? Klar for en ny runde?

Publisert Sist oppdatert

Neida, enn så lenge er det ingenting som tyder på at Pedro Goncalves også skal til Manchester, men at Sporting har fått en fullverdig erstatter for Bruno Fernandes er det ingen tvil om.

På sine 16 første ligakamper for Sporting har «Pote», som han gjerne kalles i Portugal, scoret 14 mål. Enda mer imponerende blir det når vi legger til at han bare har avfyrt 26 skudd til sammen. Ingen av dem fra straffemerket.

Med 0,88 scoringer per kamp er han i ferd med å slå Fernandes’ beste sesong i Portugal, da den nåværende United-stjernen scoret 33 mål med et snitt på 0,61 scoringer per kamp.

For de observante leserne kan vi bekrefte at Goncalves allerede har vært i England.

FORTID I ENGLAND: Pedro Goncalves i aksjon for U23-laget til Wolverhampton mot Oxford i 2019.

Etter en juniorkarriere i Vidago, Chaves og Braga ble det portugisiske talentet hentet til Wolverhampton fra Valencia da Nuno Espirito Santo ledet laget i Championship. Det ble ingen ligakamper for ulvene, og tenåringens eneste opptreden ble et 30 minutter langt innhopp i ligacupen mot Sheffield Wednesday i 2018.

I 2019 returnerte «Pote» til Portugal og nyopprykkede Famalicao, der han fikk sitt gjennombrudd under Joao Pedro Sousa, den tidligere Everton-assistenten til Marco Silva.

Et halvt år etter at Sporting solgte Bruno Fernandes til Manchester United hentet de Goncalves for 6,5 millioner euro med konkurranse fra Benfica og Porto.

I Lisboa kunne man knapt drømt om at noen skulle passe så perfekt i det Bruno-formede hullet som Goncalves har gjort.

I oktober tok det virkelig fyr. Først scoret han sine to første mål for klubben mot Santa Clara. Fire dager senere kom nummer tre mot Gil Vicente. Deretter fulgte to nye «braces» mot Tondela og Vitoria Guimaraes. Sju mål på to uker.

I skrivende stund er Goncalves ligaens suverene toppscorer i Portugal med 14 scoringer, mens ubeseirede Sporting topper tabellen.

Til tross for sine herjinger i hjemlandet vant aldri Fernandes ligaen med Sporting. Forrige gang storklubben ble mester var i 2001/02. Etter en sen snuoperasjon mot Gil Vicente på tirsdag har de et forsprang på åtte poeng på Porto etter halvspilt serie.

Som seg hør og bør sirkulerer ryktene om en ny gigantovergang allerede i portugisiske medier. Både Manchester United og Liverpool skal følge Goncalves, uten at det har vært noen konkrete knagger å henge opplysningene på. 22-åringen har en utkjøpsklausuil på 60 millioner euro.

Supporterklubben kåret nylig Bruno Fernandes til klubbens beste kjøp siden Sir Alex Ferguson pensjonerte seg i 2013.

Powered by Labrador CMS