Manchester United – Sporting Lisboa

Med kun ett tap på de siste 32 kampene for United hjemme på Old Trafford i Champions League, står Sporting foran en vanskelig oppgave.

Publisert Sist oppdatert

United stiller med et forholdsvis sterkt lag, Cristiano Ronaldo og Nani er rapportert å starte, Nemanja Vidic ser ut til å avløse Gerard Pique på midtstopperplass etter å ha slitt med ryggproblemer, mens Darren Fletcher, John O’Shea og Tomasz Kuszczak alle får en sjelden kamp fra start. Louis Saha fikk sine første 90 minutter siden desember 2006 mot Bolton lørdag, og det er uvisst om han spiller fra start for andre gang på 4 dager.

«Louis spilte en full kamp på lørdag, sine første 90 minutter siden sist desember. Det var i overkant mye å be han om, men vi er veldig fornøyde med at han kom seg gjennom kampen,» uttaler Ferguson.

Carlos Tevez, som for øyeblikket er den eneste andre skadefrie spissen i førstelagstroppen, har også vært igjennom en slitsom uke, med to lange flyturer tur-retur Sør-Amerika. Ferguson står foran et vanskelig valg før laget tas ut i ettermiddag.

Sporting

Sportingspissen Liedson måtte ut med en skade i høyre lår i ligamøtet mot Leixoes SC forrige helg, men skal være klar til kamp tirsdag kveld. En annen spiss som sliter med skade er Yannick Djalo, som må stå over møtet med United. Keeper Vladimir Stojkovic skal være tilbake etter en hofteskade, men 19 år gamle Rui Patricio ser likevel ut til å starte.

Portugiserne, som ligger tre poeng bak Roma, er avhengige av samme resultat som, eller bedre enn italienerne for å ha mulighet til å gå videre fra gruppe F. De har slitt i hjemlig liga i år, og står med kun en seier på de fire siste kampene.

Statistikk

Den eneste Unitedspilleren som har spilt samtlige minutter i Champions League i år er Nemanja Vidic. Cristiano Ronaldo er for øyeblikket delt toppscorer med Inters Zlatan Ibrahimovic.

Liedson, Abel, Tonel, Joao Moutinho og Miguel Veloso har alle spilt samtlig minutter for Sporting i Champions League denne sesongen.

Historikk

På de siste åtte besøkene fra Portugal på Old Trafford, har United syv seire og en uavgjort.

Manchester United har møtt Sporting Lisboa tre ganger tidligere i Champions League, det første møtet i 1964 endte med 4-1 seier, men det ble tap 5-0 i returkampen. United vant det første møtet i Lisboa 1-0 denne sesongen.

Det er ellers verdt å nevne at ved siden av de tidligere Sportingspillerene Cristiano Ronaldo og Nani, var Carlos Quieroz manager i Lisboaklubben i 1994. Tidligere Unitedspiller Gabriel Heinze tilbrakte et kort låneopphold i klubben i 93/94, mens tidligere keeperkjempe Peter Schmeicel forlot Old Trafford til fordel for Sporting i 1999.

Uniteds tropp

Van der Sar, Kuszczak, Brown, Simpson, Ferdinand, Evra, Vidic, Evans, O’Shea, Ronaldo, Carrick, Anderson, Fletcher, Hargreaves, Nani, Giggs, Saha, Tevez.

Kilder: bbc.co.uk, teamtalk.com, manutd.com

Powered by Labrador CMS