Høyde: —
Debut: Div. 2, 22. okt. 1898, Loughborough (h) 6-1 Debutmål: 2
Siste kamp: Div. 2, 26. des. 1898; Manchester City (b) 0-4
Til: Stalybridge Rovers, juli 1899

Angriper som scoret tre ganger på like mange forsøk. Likevel fikk han ikke flere kamper for Newton Heath.

Brooks tilbrakte to perioder som Newton Heath-spiller, først på prøve fra februar 1896 til sommeren 1897, og deretter som profesjonell fra mai 1898 og frem til sesongslutt året etter. Begge ganger kom/dro han fra/til den lokale amatørklubben Stalybridge Rovers.

Det var først i hans andre periode, med en av klubbens toppscorere, Henry Boyd, suspendert, at muligheten til førstelagsfotball bød seg. Foran 2.000 fremmøtte på Bank Street en oktoberlørdag i 1898, benyttet Brooks den etterlengtede sjansen til selv å ordne to av scoringene da gjestene fra Loughborough Town ble senket med hele 6-1.

To uker senere var samme mann igjen på farten, denne gang med ett mål da Grimsby ble sendt poengløse hjem etter hjemmeseier 3-2.

Stortap mot City

Scoringssuksessen til tross; Brooks måtte deretter vente helt til 2. juledag før navnet hans igjen dukket opp i Heathens lagoppstilling. Denne gang sto opprykksjagende Manchester City på menyen, og det foran 25.000 tilskuere på Hyde Road.

Det gikk ikke bra, verken for Newton Heath eller William Brooks. Hjemmelaget, som ved sesongslutt sikret seg opprykk med klar margin, feide sine gjester av banen og vant oppgjøret med utklassingssifrene 4-0.
Resultatet skyldtes neppe bare Brooks, men kampen skulle uansett markere 25-åringens siste i Heathens-trøyen.