Tyrell MALACIA

Venstreback

Manchester United Unveil New Signing Tyrell Malacia

Fullt navn: Tyrell Malacia
Draktnummer: 12
Født: 17. aug. 1999, i Rotterdam
Nasjonalitet: Nederland
Høyde: 169 cm
Fra: Feyenoord, 5. juli 2022; 13 mill. pund
Kontrakt: 30. juni 2026 (+ ett års opsjon)
Debut: PL, 7. aug. 2022; innb. Brighton (h) 1-2
Ligacupvinner: 2023
Landskamper/mål: Nederland

5. juli 2022 ble den nederlandske landslagsbacken Tyrell Malacia manager Erik ten Hags første spillerkjøp som United-sjef.

Den 21 år gamle tidligere Feyenoord-backen ble hentet til Old Trafford for i underkant av 13 millioner pund, et beløp som gjorde ham til Uniteds rimeligste overgangsobjekt for en spiller i 20-årene siden Chicharito Hernandez så langt tilbake som i 2010!

Men det var slett ingen selvfølge at Malacia ville bli United-spiller. Han var nemlig så godt som klar for franske Lyon, da United skjønte hva som var i ferd med å skje. Dermed reagerte de lynraskt og kuppet overgangen like foran nesen på franskmennene.

«Pitbull»

Uniteds nye forsvarsspiller regnes som en moderne backtype med fart og teknikk. som følge av Malacias aggressive spillestil, har hans nederlandske landslagssjef, tidligere United-manager Louis van Gaal, gitt ham kallenavnet «Pitbull». Samtidig forklarer Mikos Gouka, en nederlandsk journalist som dekker Feyenoord for avisen Algemeen Dagblad, at Malacia «har mange offensive kvaliteter, takler hardt og markerer tett».

Vanskelig start

Disse attributtene kom bare delvis til syne i den nederlandske forsvarsspillerens debutsesong på Old Trafford. Det sa seg selv at det ikke var bare enkelt å skulle utfordre Luke Shaw på venstrebacken, og dermed ble det heller ikke mer enn 29 kamper fra start, fordelt på alle turneringer. Sesongen ble imidlertid ikke uten oppturer for nykommeren. I slutten av februar var nemlig Malacia i troppen da Newcastle ble beseiret med 2-0 i ligacupfinalen på Wembley.

Og verre skulle det bli

Om Malacias første sesong hadde vært så som så, skulle han dessverre få oppleve et sant skademareritt i oppfølgersesongen. En gjenstridig kneskade skulle gi tilbakeslag etter tilbakeslag, i den grad at Tyrell Malacia ikke kunne spille en enest kamp.

Sesong Totalt Liga FA LC EC Andre
2022/2329-10-014-8-03-1-04-0-08-1-00-0-0

Forhåpentligvis vil fornuftig opptrenig og en lang sommerpause føre til at han igjen vil bli å se på fotballbanen når 2024/25-sesongen står for døren.

Powered by Labrador CMS