Robbie BRADY

Midtbane

IMG_6650

Fullt navn: Robert Brady
Født: 14. jan. 1992, Dublin
Nasjonalitet: Rep. Irland
Høyde: 178 cm
Lærlingkontrakt: Juli 2008
Debut: LC, 26.sep. 2012; innb. Newcastle (h) 2-1
Siste kamp: LC, 26. sep. 2012; innb. Newcastle (h) 2-1
Utlån: Hull x 2
Til: Hull, 8. jan. 2013; £2 mill.
Øvrige etter United: Norwich, Burnley
Landskamper/mål: Irland

Irsk kruttønne

Driblesterk og målfarlig venstrekant som kom opp gjennom juniorsystemet på Old Trafford. Til slutt ble han veiet og funnet litt i letteste laget.

I sine første år etter at han i 2008 dukket opp i Manchester, bemerket en purung Brady seg både på godt og vondt.
Fotballtalentet var det ingenting i veien med, men samtidig var han noe av en kruttønne og tidvis villstyring. Sammen med sine trenere tok han imidlertid fatt i problemet, og lærte seg etter hvert å bruke temperamentet sitt på en positiv måte.

Sendt på lån

Foran 2011/12-sesongen hadde han modnet såpass at klubben tok sjansen på å låne ham ut til Hull City for et helt år. Det skulle vise seg å være et godt trekk. Brady ble umiddelbart en publikumsfavoritt på KC Stadium og en av ‹tigrenes» nøkkelspillere.
Da han returnerte til United ved sesongslutt var det med verdifulle 26+15 obligatoriske kamper i beltet.

Som belønning ble han tatt med på klubbens sommerturné til Sør-Afrika og Kina. Og Brady gjorde sakene bra på sitt første utlandstokt, selv om han først og fremst måtte finne seg i å bli benyttet som en slags eksperimentell venstreback. Alt i alt virket utviklingen uansett å gå den rette veien.
Og enda bedre skulle det bli; i hvert fall for en stund:

Debuterte for landslag og klubblag

Vel hjemme fra det store utland fikk Brady sin første av mange A-landskamper for Irland. Og i slutten av september fulgte fire debutminutter som innbytter da United sendte Newcastle ut av Ligacupen. Fire minutter og like mange gode grunner til å tro bare var starten på en fin United-karriere for den unge dublineren.

Nytt utlån – og salg

Vel, så feil går det an å ta. Uten å ha fått flere sjanser, ble Brady isteden lånt ut til Hull City for andre gang. Det, skulle det senere vise seg, ble selve begynnelsen på slutten for 20-åringens fem år lange United-tilknytning.

Da låneperioden utløp i begynnelsen av januar 2013, var Hull-manager og ex-Red Steve Bruce, så giret på å beholde den tekniske kantspilleren med den vidunderlig presise venstrefoten at han straks la inn et bud på i overkant av £2 millioner.

Få dager senere, nærmere bestemt den 8. januar, bekreftet klubbene at Robbie Brady hadde skrevet under på en 3½-årsavtale med Hull City. Overgangen var et faktum.

  • Robbie Brady var del av reservelaget som vant Manchester Senior Cup i 2011.

Sesong Totalt Liga FA LC EC Andre
2012/130-1-00-0-00-0-00-1-00-0-00-0-0

Powered by Labrador CMS