Jimmy WARNER

Keeper

IMG_5825

Fullt navn: James Warner
Født: 15. apr. 1865, i Lozells, Birmingham
Nasjonalitet: England
Høyde: —
Fra: Aston Villa, juli 1892
Debut: Div. 1, 3. sep. 1892, Blackburn (b) 3-4
Siste kamp: Div. 1, 4. mars 1893; Sunderland (h) 0-5
Til: Walsall Town Swifts, sep. 1893
Død: 7. juli 1943, 78 år gammel, i Pittsburgh, USA

James «Jimmy» Warner var Newton Heaths førstekeeper i 1892/93, de grønn/gules debutsesong som ligaklubb. Han ble regnet som en solid sisteskanse, men også som en som innimellom klarte å rote det skikkelig til — og da snakker vi ikke bare mellom stengene. Akkurat det kommer vi tilbake til om litt.

Warner var tidligere FA-cupvinner med Aston Villa, og en erfaren målvakt da han kom til Newton Heath som 27-åring i 1892. Tidspunktet for overgangen var neppe tilfeldig valgt, ettersom «The Heathens» var nyinnvalgte medlemmer av Fotballigaen og sto foran sin første sesong som en av landets 16 eliteklubber.

Fire baklengs i debuten

Warners første kamp for Newton Heath falt således sammen med klubbens ligadebut, mot storklubben Blackburn Rovers på Ewood Park. Der bet de nederlagsdømte Manchester-novisene lenge godt ifra seg, før de til slutt måtte nøye seg med å tygge Lancashire-gress etter et knepent 3-4-nederlag.

Til tross for fire baklengs gjorde Warner en god kamp mellom stengene, og heretter sto han samtlige kamper for Newton Heath — inntil lørdag den 7. januar 1893. Det skulle bli en skjebnesvanger dag for den solide målvakten.

Sov godt – og lenge

Ombord på toget som tok laget til Stoke-on-Trent og bortemøtet med Stoke FC på Victoria Ground, satt ti spillere og så oppgitt ut på det passerende landskapet. Den ellevte, keeper Warner, glimret nemlig med sitt fravær. Han hadde rett og slett forsovet seg og ankommet Victoria jernbanestasjon for sent til å rekke avgangen!

Hans ti lagkamerater måtte dermed klare seg så godt de kunne på egenhånd. Utespillerne William Stewart, Tommy Fitzsimmons og John Clements tok hver sine skift mellom stengene, men oppgaven mot hjemmelagets fulltallige mannskap var naturligvis nytteløs. Riktignok ga Jimmy Coupar de undertallige et urealistisk håp ved å sende Heathens i ledelsen; men forspranget varte ikke lenge. Stoke vant til slutt 7-1, og Heathens dro hjem som slakt.

I unåde

Klubbledelsen så med alt annet enn blide øyne på den uheldige syvsoveren, og suspenderte ham i tre kamper. Forholdet mellom partene ble imidlertid aldri lappet helt sammen, og det hele endte med at Jimmy Warner bare fikk to kamper til mellom stengene for Newton Heath.
Til slutt orket han ikke mer. Like før sesongstarten i 1893 forlot han Manchester og satte kursen sørover, i retning fødebyen Birmingham. Da han etter hvert ankom Walsall, hoppet han av og skrev under for det lille tettstedets store stolthet — 2. divisjonsklubben Walsall Town Swifts. Også her ble det med én sesong, før «Sleepy Jim» fant tiden inne til å legge keeperhanskene bort for godt.

Sesong Totalt Liga FA LC EC Andre
1892/9322-0-022-0-0

Powered by Labrador CMS