Jimmy DYER

Angrep

Jimmy Dyer

Fullt navn: James Arthur Dyer
Født: 24 aug. 1883, i Barnsley
Nasjonalitet: England
Høyde: 178 cm
Fra: Ashton Town, mai 1905
Debut: Div. 1, 14. okt. 1905, WBA (b) 0-1
Siste kamp: Div. 1, 14. okt. 1905, WBA (b) 0-1
Til: West Ham, mai 1908
Før United: Barnsley, Doncaster, Ashton
Etter United: West Ham, Bradford P.A
Død: 1971, 87-88 år gammel

Yorkshire-mann som tilbrakte tre år på Bank Street, men bare fikk én førstelagskamp.

Før den tid hadde han innledet fotballkarrieren sin som 18-åring hjemme i Barnsley. Han dro imidlertid videre etter to år og to kamper, og stakk i 1903 innom for et kort opphold i Doncaster Rovers. Klubben hadde imidlertid nettopp mistet sin status som ligaklubb, og Dyer var allerede forsvunnet da ligastatusen ble gjenvunnet etter bare ett år.

Ashton United ble Dyers neste destinasjon, og det var her han ble oppdaget av speidere fra Manchester United.

Den evige reserve

Overgangen kom i stand i mai 1905, og i den påfølgende sesongen, etter flere oppløftende opptredener for reservene, fikk han sjansen i oktobermøtet med West Bromwich på The Hawthorns.
Det gikk ikke bra for United, som tapte 1-0, og kan heller ikke ha gått stort bedre for debutanten. Han fikk nemlig bare denne ene opptredenen før han ble sendt tilbake til reservelaget.

Jimmy Dyer var opprinnelig senterløper, men ble på reservelaget forsøkt i en hel rekke andre posisjoner inntil han fant det som trolig var hans beste posisjon, som senterhalf.

Farvel til Bank Street

I mai 1908 forlot Dyer United og dro sørover til fordel for en sesong i West Ham. Men også her ble han stort sett henvist til reservelagsspill, så dermed vendte han nesen hjemover mot Yorkshire, hvor han skrev under for Bradford Park Avenue. Det ble hans siste profesjonelle klubb.

Sesong Totalt Liga FA LC EC Andre
1905/061-0-01-0-0

Powered by Labrador CMS