Frank BRETT

Forsvarer

Frank Brett

Fullt navn: Frank Bernard Brett
Født: 10. mars 1899, Kings Norton, Birmingham
Nasjonalitet: England
Høyde: 180 cm
Fra: Aston Villa, feb. 1921, for £300
Debut: Div. 1, 27. aug. 1921, Everton (b) 0-5
Siste kamp: Div. 1, 5. apr. 1922; Arsenal (b) 1-3
Til: Aston Villa, aug. 1922
Før United: Redditch, Aston Villa
Øvrige etter United: Northampton, Brighton
Død: 21. juli 1988, i Chichester, 89 år gammel

Frank Brett spilte lokalfotball for Redditch i Birmingham da han ved årsskiftet 1920/21 ble oppdaget av United. For en overgangssum på £300 pund ble han med nordover. Alt syntes å være i sin skjønneste orden.

Kontraktsproblemer

Men ganske snart skulle det vise seg at ikke alt var så greit allikevel. Aston Villa kom på banen og påsto at Brett tilhørte dem, og dermed kom til da ukjente fakta på bordet hos United-ledelsen.

Det viste seg at Brett tidligere hadde prøvespilt, og deretter skrevet under på en amatørkontrakt, med Villa. Uten et ord i avisen hadde han deretter gått hen og skrevet under på en proffkontrakt med Redditch. United prøvde forgjeves å komme til enighet med Villa-ledelsen, så tvisten ble brakt inn for forbundet, hvor den etterhvert ble løst til partenes (angivelige) tilfredshet.

Kort Old Trafford-karriere

Med saken ute av verden var Frank Brett dermed fri til å spille fotball igjen. Han debuterte som høyreback mot Everton i ligaåpningen 1921/22, og fikk en verst mulig start på sin nye karriere. «Toffee-mennene» vant nemlig kampen hele 5-0 hjemme på Goodison Park.

22-åringen kunne naturligvis ikke ta nederlaget på sin kappe alene, og han fikk da også fornyet tillit i Uniteds fem neste kamper. Brett klarte likevel ikke å overbevise om at han var svaret på klubbens høyreback-problemer. Som et lite eksperiment ble reservelagsangriperen Charlie Radford gitt muligheten til å vise seg frem i denne rollen, og han svarte med storspill.

Frank Brett fikk riktignok en og annen mulighet senere, men Radfords inntreden betydde i praksis slutten på Birmingham-guttens United-karriere.

Tilbake til Villa

Etter sesongen forlot han Old Trafford for, ironisk nok, å skrive under for Aston Villa – nå som profesjonell. Men heller ikke denne overgangen ble noen suksess for Brett. Han måtte ta til takke med reservelagsfotball i den ene sesongen oppholdet på Villa Park varte.

Senere gjorde Brett en god jobb for Northampton og Brighton, før han ga seg med fotballen i en alder av 36 år.

Sesong Totalt Liga FA LC EC Andre
1921/2210-0-010-0-0

Powered by Labrador CMS