Edward HOWLES

Midtbane

Født: 1862, i Manchester
Nasjonalitet: England
Høyde: Ukjent
Fra: Ukjent, 1885
Debut: FAC, 30. okt. 1886, Fleetwood R, (b) 2-2
Siste kamp: FAC, 30. okt. 1886, Fleetwood R, (b) 2-2
Til: Ukjent, 1887

FA-cupoppgjøret mot Fleetwood Rangers i 1886, ble Edward Howles’ eneste obligatoriske kamp for Newton Heath. Det var et cupoppgjør som skulle bli spesielt minneverdig for det som skjedde etter det Heathens trodde var full tid etter 90 minutter. På det tidspunktet hadde Jack Doughty, med sine to scoringer, sørget for at hjemmelaget var blitt holdt til uavgjort.

Resultatet betød en lukrativ omkamp hjemme på North Road … — vel, det trodde i hvert fall Heathens’ spillere og ledere der de sto og gned seg i hendene i forventning om fremtidige inntekter.

Freidig dommer!

Men så var det dette med cupregler, da. De hadde dagens kampleder, åpenbart i motsetning til bortelaget, lest seg opp på.

Han var derfor frekk nok til å beordre ekstraomganger(!), og dermed kokte det fullstendig over for Newton Heath.

Heathens’ nektet ganske enkelt å etterkomme dette fullstendig urimelige pålegget, og sto fjellstøtt på kravet om omkamp i Manchester.
Ikke spesielt overraskende falt alle protester for døve ører, og isteden ble hjemmelaget fra Fleetwood tilkjent både seieren og avansement til neste runde.

Både kom og dro som en ukjent

Men tilbake til den så vidt nevnte Edward Howles. Han var kommet til Heathens i 1885, og tilbrakte et par år i klubben. Der fikk han altså med seg FA-cupoppgjøret mot Fleetwood, en kamp han utelukkende fikk spille fordi det var blitt ansett som bortimot betydningsløst!

Bortsett fra de 90 minuttene i fiskerbyen på Lancashire-kysten, var Howles aldri i nærheten av Heathens’ førstelag. Han forsvant fra Manchester uten å etterlate seg spor.

Sesong Totalt Liga FA LC EC Andre
1886/871-0-01-0-0

Powered by Labrador CMS