Dylan LEVITT

MIdtbane
Draktnummer: 63
Fullt navn: Dylan James Christopher Levitt
Født: 17. nov. 2000, i Bodelwyddan, Wales
Nasjonalitet: Wales
Høyde: 181 cm
United-akademiet: 1. juli 2017
Kontrakt: 30. juni 2023
Debut: EL, 28. nov. 2019; Astana (b) 1-2
Utlån: Charlton Athletic, NK Istra 1961
Landskamper/mål: Wales

Ung waliser som har gått gradene i Uniteds ungdomssystem og nå står på terskelen til en karriere også som seniorspiller.

Levitts fotballhode har gjort ham til en spennende spiller å følge utviklingen til. Han har en evne til å slå de riktige pasningene, og har blitt sammenlignet med selveste Michael Carrick.

Han fikk sin førstelagsdebut i Europa League-møtet med kasakhstanske Astana i november 2019, men måtte nøye seg med den ene opptredenen før sesongen ble avsluttet.

Wales-debut og utlån

3. september 2020, før en eventuell ligadebut for United, fikk unggutten så sin A-landslagsdebut da hjemlandet Wales vant 1-0 i Nations League-møtet med Finland i Helsinfors.
Fem dager etter landslagsdebuten ble Dylan Levitt lånt ut til Charlton Athletic.

Korona-smittet
Klubbene ble opprinnelig enige om et sesonglangt utlån, men slik skulle det ikke gå. Etter å ha blitt smittet med koronaviruset ble oppholdet i Sør-London tilnærmet mislykket, og allerede i januar 2021, etter kun fem opptredener for London-klubben, returnerte han til Manchester.

En måned senere, 15. februar, bekreftet United at den unge midtbanespilleren ville tilbringe resten av sesongen i Kroatia, nærmere bestemt i NK Istra 1961, en klubb som kjempet for overlevelse i den kroatiske toppdivisjonen. Her ble det ni bidrag på tre måneder, og fornyet kontrakt for Istra.

Årets spiller i Dundee United

Vel tilbake i Manchester etter tre måneders utenlandsopphold, ble Levitt igjen lånt ut, denne gang til skotske Dundee United, hvor den unge waliseren ble en stor suksess. Etter 29 oppptredener og seks mål for skottene, ble han til alt overmål kåret til klubbens beste spiller.

Sesong Totalt Liga FA LC EC Andre
2019/20 1-0-0 0-0-0 0-0-0 0-0-0 1-0-0 0-0-0
Tilbake til spilleroversikten