Billy DENNIS

Forsvarer

Billy Dennis

Fullt navn: William Dennis
Født: 21. sep. 1896, i Mossley, Tameside
Nasjonalitet: England
Høyde: 175 cm
Fra: Stalybridge Celtic, mai 1923
Debut: Div. 2, 13. okt. 1923, Oldham (h) 2-0
Siste kamp: Div. 2; Stockport (b) 2-3
Til: Chesterfield, feb. 1924
Før United: Birkenhead, Linfield, Tranmere, Blackburn
Etter United: Chesterfield, Wigan Borough, Macclesfield Town
Død: 1952, 55-56 år gammel

Billy Dennis spilte indreløper for lokale småklubber inntil han i 1915 trakk på seg hærens uniform for å ta del i 1. verdenskrig. Siden, da den organiserte fotballen begynte å rulle igjen fra august 1919, ble han snappet opp av 1. divisjonsklubben Blackburn Rovers.

Men Dennis, som med tiden var blitt omskolert til back, fant seg ikke helt til rette på Ewood Park. Etter bare syv førstelagsopptredener for de blåhvite, dro han tilbake til sin forrige klubb, de grønne og hvitstripede fra Stalybridge Celtic.

Det gikk imidlertid ikke så bra for «the Celts». Publikumssvikt førte til at klubben, som i 1921 var en av dem som var med på opprettelsen av 3. divisjon, avdeling Nord, trakk seg fra ligaen etter bare to år. Dermed begynte Dennis å se seg om etter en ny arbeidsgiver, og sjansen bød seg da ingen ringere enn 2. divisjonsklubben Manchester United kom viftende med et kontraktsforslag. Dennis slo til, med håp om at klubbskiftet også ville gi ham et karriereoppsving.

Utlånt og solgt

Riktig så bra gikk det dessverre ikke. Etter bare tre opptredener i rødt ble han lånt ut til Chesterfield, og snart skulle det vise seg at en kort United-karriere allerede var over. Få måneder senere, nærmere bestemt i februar 1924, ble nemlig låneavtalen gjort permanent.

Dennis spilte til sammen 166 kamper for klubben fra Saltergate. Deretter avsluttet han ligakarrieren med et par sesonger i Wigan Borough.

P.S.: I tillegg til å spille fotball høst, vinter og vår, tilbrakte Billy Dennis sommermånedene som profesjonell cricketspiller. Han var også en av svært få fotballspillere som tjenestegjorde i første- så vel som i andre verdenskrig.

Sesong Totalt Liga FA LC EC Andre
1923/243-0-03-0-0

Powered by Labrador CMS