Amad DIALLO

Vingspiller
Draktnummer: 16
Født: 11. juli 2002, i Abidjan
Nasjonalitet: Elfenbeinskysten/Italia
Høyde: 173 cm
Fra: Atalanta, 2. jan. 2021, £18,9 mill.
Kontrakt: 30. juni 2025 (+ ett års opsjon)
Debut: EL, 18. feb. 2021; innb. Real Sociedad (b) 3-0
Landskamper/mål: Elfenbeinskysten

 

Ung, rask og teknisk ving fra Elfenbeinskysten, som kom til United fra Serie A-klubben Atalanta i januar 2021.

Spilleren og de to klubbene var faktisk blitt enige om en overgang allerede tre måneder tidligere, men på det tidspunktet lå det flere hindre i veien. Manglende medisinsk test og det faktum at det ennå ikke var blitt enighet om spillerens personlige betingelser, var to av dem.
Det største hinderet var allikevel 18-åringens ivorianske statsborgerskap og mangel på landskamper for sitt hjemland. Dette ble til syvende og sist avgjørende for at Diallo ikke oppfylte betingelsene som krevdes for å kunne få arbeidstillatelse i Storbritannia.

Nytt pass

Løsningen lå i å skaffe unggutten EU-papirer. Ettersom han flyttet fra sitt vestafrikanske hjemland til Italia allerede da han var åtte år gammel, var det nemlig en mulighet for at han oppfylte betingelsene for å kunne bli italiensk statsborger.
Og det stemte – til tross for at det italienske fotballforbundet i etterkant har straffet Diallo for at hans onkel og ledsager i sin tid hadde benyttet falske dokumenter for å sikre Amad innpass i støvlelandet.

Overgangen fullføres

Da spillerens nye, italienske pass omsider ble utstedt like før jul i 2020, lå veien til Manchester endelig åpen. Dermed kunne Amad Diallo pakke snippesken, forlate Bergamo og gjennomføre de siste formalitetene hos sin nye engelske arbeidsgiver.

7. januar 2021 ble overgangen offisielt fullført. 18-åringen fra Elfenbeinskysten var omsider blitt Manchester United-spiller.

U23-debut

30. januar debuterte Diallo for U23-laget, mot Liverpool på Merseyside. Der imponerte han med teknikk og gjennombruddskraft, samt to scoringer i 6-3-seieren mot erkerivalene.
Seks dager senere fulgte han opp med scoring og tre assists da Blackburn ble beseiret 6-4 på Leigh Sports Village, og sørget dermed for kort vei til førstelagsbenken i FA-cupseieren over West Ham på Old Trafford.

Innhopp i Europa League…

Og førstelagsbenken mot West Ham, ble ni dager senere til innhopp og førstelagsdebut da United banket Europa League-motstander Real Sociedad på Allianz Stadion i Torino. Den unge elfenbeineren ble sendt utpå i det 83. minutt og fikk vel ti minutter på seg til å bli varm i trøyen.

To uker senere skapte Amad Diallo overskrifter med sin spektakulære bakoverheading som overlistet Milan-keeper Donnarumma, i en kamp som til slutt endte 1-1.

…og Premier League-start

11. mai 2021 fikk Amad Diallo sin Premier League-debut da United tapte 2-1 i møte med Leicester på Old Trafford.

Sesong Totalt Liga FA LC EC Andre
2020/21 2-6-1 2-1-0 0-1-0 0-0-0 0-4-1 0-0-0
Tilbake til spilleroversikten