varane223

«Viste igjen hva en verdensmester kan bety»

Sett din egen børs her:

David de Gea – 6,5
Strålende redning på Aribos heading i 2. omgang, på 1-0. Ja, den kom rett på ham, men reflekser på strek har spanjolen. Southampton vant ellers en del dueller og skapte en del skumle ting på innlegg, men uten å tvinge De Gea til å gjøre mange redninger. Den ene gangen de kom til en stor sjanse før pause meide de ballen over fra kort hold.

Diogo Dalot – 7,0
La innlegget som førte til fem sjanser i samme angrep før pause, og la så innlegget som ga målgivende og 1-0 i 2. omgang. Sånn sett stod han bak seks sjanser, noe som er uvant kost for en United-back. Reddet også på streken helt på tampen. Mer variabel ellers, for variabel for min smak, også med en stygg feilpasning på egen halvdel i 2. omgang, men må få et klart pluss totalt sett for de positive involveringene i det som faktisk avgjorde kampen.

Raphaël Varane – 7,5
Ryddet unna i stor stil i luftrommet tidlig i kampen, og stod virkelig frem da. Bunnsolid kampen gjennom, med ett unntak – da Adams løp inn mellom Varane og Martinez før pause. Skal ha en stor del av æren for at United holdt nullen. Viste hva en verdensmester kan bety. Veien tilbake til å starte en viktig ligakamp blir bare lenger og lenger for kaptein Maguire.

Lisandro Martinez – 7,0
Lot Adams få vende opp altfor lett etter en halvtime, og ble sammen med Varane også overspilt en annen gang før pause. Som Varane så bunnsolid etter hvilen, så totalt sett nok en solid kamp – også i luftrommet.

martinez23

Tyrell Malacia – 6,0
En stygg feilpasning inn i egen 16-meter, men generelt god i duellspillet igjen på sin kant før pause. Var synlig da, men mye mindre involvert de siste 45.

Scott McTominay – 6,0
Slet med å utgjøre en forskjell før pause her, med sviktende pasningsfot og tapte dueller. En av de svakeste da, men så mye bedre i 2. omgang. Da traff han bedre på alt – også med et godt skudd tidlig og en haug med dueller som han vant foran eget mål. Jeg hadde ham ett poeng ned, til 5,0 ved pause, men synes han spilte seg det hele poenget opp igjen etter pause, da han etter 1-0 nesten var en ekstra stopper som gjorde sakene sine bra.

Christian Eriksen – 6,0 (ut for Fred 90+1)
Briljerte med pasningsfoten innledningsvis, burde scoret etter 19 minutter og presset godt og viktig før Southamptons ene store sjanse før pause. En av Uniteds beste før pause, men mer middels etter. Spilte seg litt ned på min børs da.

Her kan du se seiersmålet og høydepunktene:

Jadon Sancho – 5,0 (ut mot Ronaldo 68)
Den ene offensivt som viste litt kvalitet med ball før pause, men ble veldig ofte for alene offensivt – og var periodevis ikke helt på plass defensivt. Forsvant så ut av kampen etter pause, med flere ballmist selv om det virket for meg som om han gjorde en mer helhjertet defensiv jobb da.

Bruno Fernandes – 6,0
Endelig satt det for ham. Scoring – hans første målpoeng for sesongen, og endelig pur kvalitet med ball. Kunne også fått målgivende til Elanga i 2. omgang. Hadde også to store sjanser (av fem for United) etter 19 minutter, men begge blokkert. Totalt sett aktivt igjen, men foruten målet – som selvsagt var ekstremt bra og viktig – fortsatt litt for dårlig med ball for meg. Målet – som ga tre poeng – betyr imidlertid ett helt plusspoeng.

ferna

Anthony Elanga – 5,5 (ut mot Casemiro 80)
Slet veldig med Djenepo før pause. Var nede under 5,0 hos meg da, men mye bedre etter hvilen. Spilte frem McTominay til sjanse, kunne scoret selv etter en kombinasjon med Bruno også.

Marcus Rashford – 4,5
Den som slet aller mest. Fant aldri rom eller plass eller kvalitet nok de gangene han hadde ball, verken som spydspiss eller da han ble flyttet ut på kant etter at Ronaldo kom inn.

Cristiano Ronaldo – 5,0 (inn for Sancho 68)
Nær ved å komme alene gjennom med keeper etter 82 minutter, men startet spurten for tidlig og ble til slutt tatt igjen inne i hjemmelagets 16-meter. Ødela en stor sjanse i siste sekund med en svak pasning.

Debutant Casemiro (inn for Elanga 80) og Fred (inn for Eriksen 90+1) spilte for kort tid til å få karakter.