GettyImages-1480782133

«Viser hvorfor han fremdeles har en rolle å spille i dette United-laget»

Scott McTominay har kanskje ikke Casemiros overblikk eller Christian Eriksens følsomme pasningsfot, men fighterviljen kan ingen betvile og hjertet hans er like rødt som United-trøyen. Og nå er han også giftig foran mål…

David de Gea – 6.5
Slapp med skrekken da Simms fikk både tid og rom, men plasserte ballen løst utenfor spanjolens mål. Lite å gjøre etter pause, selv om Everton hadde ballen mer. Noterer seg for en ny Clean Sheet.

Aaron Wan-Bissaka – 7
Har kun scoret to mål for Manchester United og når vi ser sjansen han misbrukte på åpent mål før kvarteret var spilt skjønner vi hvorfor. Heldigvis var det mye å glede seg over defensivt med Wan-Bissakas opptreden. Stødig og resolutt.

Harry Maguire – 6.5
Inn for Varane fra start og leverte en bra kamp. Stort sett rolig og behersket med ballen, men med enkelte skjønnhetsfeil i plasseringsspillet.

Se fire min. videosammendrag her:

Lisandro Martínez – 7
Solid som vanlig og er viktig som samlingspunktet i en nykomponert bakre firer.

Tyrell Malacia – 6
I overkant hissig på grøten enkelte ganger og laget unødvendige frispark i skumle posisjoner. Urovekkende passiv da Ellis Simms fikk en gigantisk sjanse tidlig i kampen. Spilte seg opp etter pause.

Scott McTominay – 7.5
Da angriperne brant den ene enorme sjansen etter den andre, ristet Scott McTominay ut litt ekstra målteft av landslagssekken og sendte United i føringen. McTominay har kanskje ikke Casemiros overblikk eller Christian Eriksens følsomme pasningsfot, men fighterviljen kan ingen betvile og hjertet hans er like rødt som United-trøyen. Viser hvorfor han fremdeles har en rolle å spille i dette United-laget.

mccc2
HOPPLA: Scott McTominay jubler for scoringen før pause. Midtbanespilleren leverte en solid kamp mot Everton.

Bruno Fernandes – 7.5
Dirigent, playmaker, servitør og innpisker. Gjør det aller meste rett og legger ned en strålende innsats.

Antony – 6
Viste dessverre så altfor tydelig hvor han hadde tenkt å plassere ballen da han kom alene med Pickford etter halvspilt 1. omgang. Fikk sjanser på løpende bånd men klarte ikke å overliste Pickford. Det spiller egentlig liten rolle om du koster 90 millioner pund og kommer fra Ajax eller om du kommer gratis fra Altrincham, de sjansene MÅ omsettes i scoringer. Tatt av etter en times spill og erstattet av Anthony Martial.

Marcel Sabitzer – 6.5
Brukte kun knappe tre minutter på å presentere seg med en skummel avslutning. En god 1. omgang.

Jadon Sancho – 6.5
En kamp som kler Sancho godt med en totaldominans og sjanse-bonanza før pause. Enkel og effektiv pasning til McTominay i forkant av 1-0. Forsvant litt etter pause.

Marcus Rashford – 7
Misbrukte en enorm sjanse alene med Jordan Pickford tidlig i kampen, men er et konstant uromoment for Everton-forsvaret. Reagerer kjapt på tabben til Coleman og er like kjapp i oppfattelsen når han ser en bedre plassert Anthony Martial som dytter ballen enkelt i mål. Så ut til å ha fått føling med en strekk på tampen. Vi kan bare be til høyere makter at det ikke er noe alvorlig.

malsjanse
MISBRUKTE SJANSER: Marcel Sabitzer og Marcus Rashford fortviler etter en av de mange sjansene United misbrukte før pause.

Anthony Martial – 7
Viser goalgetterinstinktet United trenger. Det ser veldig enkelt ut når han bredsider inn 2-0, men det handler også om å være på rett plass til rett tid.

Christian Eriksen, Fred og Wout Weghorst spilte for kort tid til å få karakter, men du verden så godt det var å se dansken tilbake.