United.no-børsen: – Fant endelig dirigentpinnen på overtid

Snart må vi lage en børs for hver omgang, men mot Bournemouth var det nok en gang to franskmenn som kom best ut av det.

Bournemouth 1–2 Manchester United

Dean Court, Premier League, 11. runde

Mål: 1-0 Callum Wilson (11), 1-1 Anthony Martial (35), 1-2 Marcus Rashford (90+2).

United: David de Gea, Ashley Young, Chris Smalling, Victor Lindelöf, Luke Shaw, Fred (Ander Herrera 56), Nemanja Matic, Paul Pogba, Juan Mata (Marcus Rashford 56) , Alexis Sánchez (Jesse Lingard 78), Anthony Martial.

Bournemouth: Asmir Begovic, Simon Francis, Steve Cook, Nathan Aké, Adam Smith, Junior Stanislas (Andy Surman 90+1), Lewis Cook (Dan Gosling 68), Jefferson Lerma, Ryan Fraser (Jordan Ibe 74), David Brooks, Callum Wilson.

David de Gea – 6
Hele sju redninger, men de fleste av dem ganske enkle. Står fortsatt med bare én «clean sheet» i Premier League denne sesongen.

Ashley Young – 5.5
En suser av et frispark som treffer krysstanga. Langt bedre etter pause enn før, som resten av laget.

Chris Smalling – 4
Det blir vanskelig å holde nullen når forsvarssjefen sover den første halvtimen. Håndterer flere situasjoner på en lite overbevisende måte, som når han bommer med en takling som gjør at Fraser glir forbi, alene med De Gea.

Victor Lindelöf – 5
Marginalt bedre enn makkeren. Opphever offsiden på 0-1, selv om baklengsmålet først og fremst er en konsekvens av kollektiv svikt av et forsvar som slipper Bournemouth til altfor mange sjanser.

Luke Shaw – 6
Et viktig angrepsvåpen i andre omgang. Fine kombinasjoner på små flater med Martial på venstrekanten. Lager litt skrå vinkel for seg selv når han kommer alene med Begovic. Heldig som ikke lager straffe med strake armer i ryggen på Brooks.

Fred – 6
Både og. Den eneste utespilleren som var våken den første halvtimen. Flest ballberøringer og taklinger av alle i første omgang. Bryter et par ganger og er kanskje den United-spilleren som er best i høyt press. Faller litt etter at han brenner en kjempesjanse fra kort hold, også det før pause.

Nemanja Matic – 4
Det må være lov å spørre seg om Andreas Pereira hadde fått samme tillit kamp etter kamp hadde han levert som Matic gjør om dagen. Virker tung og sløv, og har uvanlig mange balltap.

Paul Pogba – 6.5
Glemte dirigentpinnen i garderoben, men svinger den når det gjelder som mest på overtid. Touchen sitter ikke helt for franskmannen. Centimetere fra scoring når han treffes av ballen på retur.

Juan Mata – 5
Lite involvert i det United skaper fram til han byttes ut etter en snau time. Brukbar mulighet i første omgang som ender utenfor.

Alexis Sánchez – 6.5
Utligningen illustrerer godt hva du får med den energiske chileneren på topp. Vinner tilbake ballen etter et forbilledlig returløp, gjør seg spillbar umiddelbart, før han finner Martial foran mål. Stort pluss! Det nærmeste han selv kommer scoring er en heading som reddes av Begovic.

Anthony Martial – 7
Redder poeng med scoring i sin fjerde Premier League-kamp på rad, noe som er personlig rekord. Sannsynligvis feiret mange United-supportere scoring allerede før ballen var i mål. Sånn er det gjerne når formspillere får slike sjanser. Positiv også ellers, men ikke like giftig som mot Everton.

Marcus Rashford – 6
Virker som han er i ferd med å rote bort sin andre 100-prosentsjanse på overtid, men den pressede 21-åringen er klok av skade og lar Aké lande, før han setter den avgjørende ballen i mål. Etterlengtet opptur, selv om scoringen skulle kommet på den første sjansen.